Podporujeme sociální bydlení i ošetřovné. Musí být ale nastaveny tak, aby lidem opravdu pomohly

Generátory

Klub Úsvit dnes projednal zákon o sociálním bydlení a zákon o takzvaném ošetřovatelském volnu. Sociální bydlení je jeden ze zásadních bodů našeho programu. Proto nám velmi vadí, že ho vláda předložila tak pozdě, že už se ho pravděpodobně nepodaří projednat.

"Zákon podporujeme, ale chceme, aby nabízení sociálního bydlení bylo pro obce povinné. Vládou navrhované dobrovolné zapojení je nedostatečné," řekl předseda klubu Marek Černoch.

Také se zavedením ošetřovného poslanecký klub jednoznačně souhlasí. Požadujeme ale změnu dvou zásadním parametrů.

"Za prvé chceme zrušit souhlas zaměstnavatele s volnem na ošetřování blízkých. Má z toho být zkrátka právo každého občana. Dále chceme zrušit i požadovaný sedmidenní pobyt ošetřované osoby v nemocnici, kterým je ošetřovné podmíněno. Využití ošetřovného to totiž příliš omezuje," doplnil Marek Černoch.

Kontakt:

Úsvit - Národní Koalice

Sněmovní 1

tiskove@usvitnarodnikoalice.cz

www.usvitnarodnikoalice.cz

Klíčová slova ČR-zákon-sněmovna-byty-zdraví-Úsvit NK

Stavebnictví, bydlení a reality
Politika, veřejná správa a soudy