Protest výrobců zahradní techniky proti aktivitám a.s. Mountfield

Konsorcium hlavních evropských výrobců zahradní techniky považuje za nutné oznámit své stanovisko k současným prodejním aktivitám akciové společnosti Mountfield v České republice. Na základě ujednání z listopadu 2000 se Konsorcium rozhodlo podpořit finančními prostředky aktivity akciové společnosti Mountfield v průběhu předsezónních prodejů (tzv. Kolo štěstí 2001). Jednalo se o zhruba 50procentní krytí zákazníkům poskytovaných slev. Aniž bychom však byli dopředu informováni, zařadil Mountfield na Kolo štěstí dodatečně další herní pole (tzv. žolíka). Vinou uplatnění tohoto herního pole dochází nyní k tomu, že Mountfield vyplácí o poznání vyšší finanční obnosy (slevy) než byl původní předpoklad. Celá akce se tedy začíná neúměrně prodražovat na náš úkor. Nehodláme se s tím smířit. Požádali jsme proto vedení firmy Mountfield (dne 11.ledna 2001) o pozastavení celé akce (případně ukončení Kola štěstí) nebo alespoň o odstranění zmíněného herního pole z hracího kotouče. Mountfield však tento požadavek odmítá. Setrvá-li ve svém postoji, budeme nuceni odstoupit od našeho ujednání, zastavit financování částí slev Mountfieldem vyplácených a případně i zvážit, zda a v jakém rozsahu snížíme dodávky zboží do České republiky, jmenovitě společnosti Mountfield.

Jsme si vědomi možných negativních dopadů, ale i takové krajní kroky nemůžeme v dané situaci vyloučit.

Dipl.Ing. Bartolomeo Ferrari

statutární zástupce