B2B Centrum a.s. získala od investorů start-up kapitál.

B2B Centrum a.s. představila službu www.intelligo.cz - první elektronické tržiště pro obchodování mezi podniky.

4. října 2000 B2B Centrum a.s. získala pro svůj rozjezd start-up kapitál od individuálních investorů, mezi kterými jsou Roman Staněk, úspěšný podnikatel, mj. zakladatel a CEO firmy NetBeans, Inc., která byla před rokem koupena společností SUN Microsystems, Inc. a Esther Dyson, světově uznávaná expertka na internetový business z USA, která má za sebou řadu úspěšných projektů a investic po celém světě. Díky těmto investorům má B2B Centrum zajištěno financování svých aktivit, mezi které patří především poskytování e-commerce služeb pro podnikovou sféru - business to business - B2B. Neméně důležitým přínosem těchto investorů pro B2B Centrum a.s. jsou jejich zkušenosti s managementem úspěšných start-up firem.

B2B Centrum a.s. dnes také představila službu www.intelligo.cz, první elektronické tržiště umožňující obchodování mezi podniky na Internetu, tzv. B2B e-marketplace.

Intelligo zvyšuje efektivitu při nákupu a prodeji zboží mezi firmami díky soustředěné nabídce zboží různých dodavatelů na jednom virtuálním tržišti. Zákazník tak získává možnost rychlého a pohodlného porovnání nabídek více dodavatelů a objednání zboží v jednom místě a dodavatel možnost rozšíření distribučních cest za mnohem nižších nákladů. Sortiment Intelliga tvoří nevýrobní zdroje, které firmy nezbytně potřebují ke své činnosti - kancelářská technika, kancelářské potřeby, papír, nábytek, výpočetní technika, čistící prostředky a občerstvení.

Mezipodnikové obchodování na Internetu (business to business) je zejména ve Spojených státech novým rapidně se rozvíjejícím nástrojem pro obchodování zboží a služeb. B2B Centrum je první firmou v ČR a pravděpodobně i ve Střední a Východní Evropě provozující tuto službu. Objem internetových transakcí typu B2B by mohl podle PricewaterhouseCoopers dosáhnout v ČR 8 miliard korun do roku 2003.

Intelligo nabízí nakupujícím firmám maximálně automatizované centrální, jednoduché a pohodlné objednávání, možnost vypsání poptávky nebo aukce při složitějším nákupu, vyhodnocení všech nabídek zboží na jednom místě a lepší výběr. Z toho vyplývají také hlavní přínosy pro nakupující firmy - efektivnější zásobování, minimalizaci nákladů na obchodní transakce a možnost pružné reakce při změně situace na trhu.

Kontakt: B2B Centrum a.s.

tel.: (05) 41425711, fax: (05) 41425712

Klíčová slova PROTEXT-B2B Centrum-Internet-finance