Akvizice * PLAUT CONSULTING GROUP získává americkou společnost J.J. CRONEY & ASSOCIATES * Akvizice vedoucího poskytovatele ASP a řešení pro elektronický obchod

Konzultační skupina Plaut AG (číslo cenných papírů 918 703), která je mezinárodně činná v oblasti řízení, dnes oznámila akvizici společnosti J.J Croney & Associates, Fénix/Arizona. Společnost Plaut AG, která je obchodovaná na "Neuer Markt" na burze ve Frankfurtu, tak touto akvizicí upevňuje své postavení na trhu ve Spojených státech. Koupě byla uskutečněna výměnou cenných papírů zpětně k prvnímu lednu 2000 utvořením společného fondu.

J.J. Croney & Associates je IT servisní firmou specializující se jako dodavatel kompletních služeb v oblasti outsourcingu, IT konzultací a e-obchodu. Byla založena v roce 1991 a má v současnosti 90 zaměstnanců. Odhadované tržby pro letošní rok jsou 25 miliónů amerických dolarů. J.J. Croney & Associates je považována za vedoucího dodavatele aplikačních služeb ASP (Application Service Providing) a řešení pro e-obchod v průmyslu cestovního ruchu a turistiky, který právě prožívá výrazné oživení. Mezi zákazníky firmy patří dvě největší hotelové společnosti na světě: Starwood a Wyndham. Firma navíc vlastní dvě datová centra na jihu a západě Spojených států a je partnerem firem IBM, Cisco, Microsoft a Citrix (IBM Premier Business Partner, Cisco Systems Premier Partner, Microsoft Certified Solutions Provider a Citrix Gold Partner). J.J. Croney & Associates bude pokračovat ve svých aktivitách v oblasti Fénixu jako pobočka zcela ve vlastnictví Plaut AG.

Pro společnost Plaut je akvizice dalším důležitým strategickým krokem na cestě za upevněním její pozice jako vedoucí konzultační společnosti v oblasti strategie, obchodu a IT konzultací v Severní Americe. "Tato akvizice nám dovoluje vstoupit na jihozápad Spojených států mnohem rychleji a očekáváme kladné podněty pro rozsáhlou expanzi našich aktivit v e-obchodu od rozmanité zákaznické základny J.J. Croney & Associates," říká výkonný ředitel Erich Lebeiner. Plaut rovněž předpovídá další synergický efekt od certifikace pro hostování mySAP.com aplikací, kterou nedávno obdržela od SAP, US. "Se společným know-how firem Plant a J.J. Croney & Associates očekáváme, že dostaneme rozsáhlé zakázky v oblasti ASP a outsourcingu jako dodavatel komplexních řešení pro e-obchod a odpovídající IT infrastruktury," řekl Lebeiner.

O společnosti Plaut

Plaut AG je nezávislá konzultační skupina operující v oblasti řízení v mezinárodním měřítku. V současnosti má 43 poboček v 19 zemích po celém světě. Jako dodavatel kompletních řešení v oblasti strategie, obchodu a IT konzultací, s tržbami rovnajícími se 230 miliónům EUR v roce 1999, je jednou z vedoucích konzultačních firem v oblasti řízení na celém světě. Od 9. listopadu 1999 je společnost Plaut AG obchodovaná na "Neuer Markt" na burze cenných papírů ve Frankfurtu (PUT; číslo cenných papírů 918 703).

Všechny další informace vztahující se ke společnosti Plaut můžete nalézt na www.plaut.com/ir nebo na níže uvedené adrese. ots Originaltext: Plaut AG Im Internet recherchierbar: http://recherche.newsaktuell.de Kontakt: Kirchhoff Consult AG Erwin Schilliger Savignystraße 18 A-5020 Salzburg Tel. +43 (0)662 4092-60 Fax. +43 (0)662 4092-15 ir@plaut.de nebo Plaut AG Frank Schwarz Moserstrasse 33A D-60325 Frankfurt Tel: +49 (0)69 7474 86 0 Fax: +49 (0)69 7474 86 20 Frank.Schwarz@kirchhoff.de

Klíčová slova PROTEXT-Plaut AG

Evropa, EU, NATO (es)