Freixenet u Soare sekt a.s.

Výhradním distributorem největší světové značky šumivých vín vyráběných klasickou metodou, značky Freixenet, se od 1. října 2000 stává výrobce sektů a vín, akciová společnost Soare sekt. Freixenet se sídlem v Barceloně je rodinná firma s více než stoletou tradicí a s roční výrobou téměř 150 mil. lahví. Freixenet se vyrábí pod ochrannou značkou původu a kvality "Cava", která stejně jako značka "Champagne" podléhá celé řadě státem přísně kontrolovaných předpisů.

Na českém trhu prudce narůstá poptávka po vysoce kvalitních sektech v dostupné ceně od 220 do 300 Kč. "Našim cílem je získat v tomto segmentu trhu prvenství. Jsme přesvědčeni, že mladá, dynamická a velmi profesionální firma Soare sekt bude pro nás optimálním partnerem," prohlásil Peter Protič, exportní ředitel Freixenet pro střední a východní Evropu. Soare sekt a.s. se na trhu prosadila svým originálním výrobkem Rychlé špunty, populárním Doratem a před třemi lety představila svým zákazníkům svůj první Soare sekt. Koncem roku 1999 jí patřil na trhu šumivých vín v České republice již osmnáctiprocentní podíl. "Rozšířením portfolia o tichá vína, zejména o exkluzivní kolekci odrůdových přívlastkových vín Grands vins d'Alfons Mucha, a nyní i klasická šumivá vína značky Freixenet, posiluje společnost nejen kompletnost své nabídky, ale i stabilitu a stále více rostoucí vliv na českém trhu vín," prohlásil Ing. Jindřich Sobota, obchodní ředitel Soare sekt a.s.

V distribuci Soare sekt a.s. se objeví značky Freixenet Carta Nevada brut, Freixenet Cordon Negro semi sec, Rosado seco a Brut Barocco.

Kontakt: Hana Verlová, Marketing Soare sekt a.s., tel.: (0428)311731, fax: (0428)311733.

Klíčová slova PROTEXT-Soare sekt a.s.-Freixenet

Potraviny, gastronomie