Digitel podepisuje s Alcatelem smlouvu na optickou přenosovou síť * První širokopásmová páteřní síť na Filipínách

Digitel Telecommunications Philippines, Inc. (Digitel), největší operátor pevných sítí na Luzonu - největším ostrově Filipínského souostroví, si vybral Alcatel (NYSE; ALA), předního světového výrobce optických sítí, jako hlavního dodavatele pro rozvoj její páteřní sítě DWDM a SDH. Tento historický projekt o hodnotě 60 miliónů dolarů, první svého druhu v zemi, bude mít velký vliv na nejmodernější technologie Alcatelu a poskytne širokopásmové služby v celé síti Digitelu.

Alcatel dodá a instaluje své výkonné systémy Optinex s technologií DWDM a SDH. Řešení s DWDM poskytne obrovský výkon a transparentnost opticky sloučených signálů o různých vlnových délkách, zatímco SDH zajistí bohaté síťové služby zvláště ve vztahu k ochranně a ovladatelnosti sítě. Síť bude schopna zvládnout současně jeden milión multimediálních spojení (hlas a Internet).

Páteřní síť bude řízena integrovaným systémem správy sítě Alcatelu, který zajistí účinné a cenově efektivní řízení a směrování na všech síťových úrovních.

Jako část zakázky bude Alcatel také instalovat kabely s optickými vlákny v délce 1600 kilometrů napříč celým ostrovem Luzon.

"Projekt velmi posílí naše dodávky hlasových a datových komunikací", řekl William Pamintuan, starší viceprezident a oficiální mluvčí firmy Digitel. "Představujeme si, že projekt přinese podporu a transport různých multimediálních a širokopásmových služeb na celém Luzonu a přitom bude vyhovovat celému spektru požadavků budoucích zákazníků extrémně velkou šířkou pásma. Kompletní řešení Alcatelu nám umožní stálý růst výkonu sítě v souladu s růstem provozu v příštích dvaceti letech."

"Základními rysy našeho přístupu k trhu jsou rychlost, spolehlivost a služby zákazníkům," prohlásila Jean-Marie Vansteenkiste, prezidentka Alcatelu pro pozemní sítě. "Tato nová páteřní síť s vysokou propustností umožní Digitelu profitovat z konkrétní konkurenční výhody v rámci nové ekonomiky a umožní svým zákazníkům přístup k celé řadě moderních multimediálních služeb.

O Optinexu

Nosná rodina přenosových řešení Optinex je navržena s charakteristickými a trvalými rysy, které umožňují provozovatelům nabídnout široký rozsah služeb pro podniky a domácí uživatele, včetně nejnovějších IP služeb se zaručenou kvalitou - IP Quality of Service (QoS). Připravenost pro funkce IP a ATM byla představena ve víceúčelových uzlech a branách Optinex, což drasticky omezuje velikost investic potřebných pro vybudování a provozování přenosové sítě. Současná řada produktů Optinex pro pozemní komunikace zahrnuje také širokopásmové optické zesilovače a systémy, pracující s multiplexem s hustým vlnovým dělením - DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) s vysokými počty kanálů a velmi výkonným využitím, schopné sdružit až 160 kanálů - možné rozšířit až na 240 kanálů - s optickými proudy od 100 Mbit/s až po 10 Gbit/s. Optické síťové systémy Optinex této řady jsou schopny dosáhnout kapacity až 1,6 Tbit/s. Všechny výše uvedené systémy jsou ovládány jednoduchým, plně integrovaným, systémem pro správu sítě, který umožňuje efektivní řízení provozu a směrování na všech síťových úrovních od lokálních až po podmořské i pozemní mezikontinentální spoje.

O Alcatelu

V listopadu roku 1999, RHK, přední analytická firma v oblasti telekomunikací prohlásila, že Alcatel drží 23 procentní podíl, což je pozice číslo jedna, na celkovém světovém přenosovém trhu, který zahrnuje podmořské i pozemní přenosové systémy. RHK poukázala na to, že 37 procentní podíl Alcatelu v oblasti podmořských sítí pomáhá zabezpečit jeho vrcholnou pozici na celém transportním trhu. Navíc RHK zjistila, že Alcatel má 37 procentní podíl v oblasti digitálních systémů DCS (Digital Cross-connect Systems). Tyto systémy přinášejí technologie, které umožňují provozovatelům nabídnout vyspělé širokopásmové služby. Alcatel je také uváděn jako celosvětově vedoucí firma pokud jde o podíl na globálním trhu s DWDM v oblasti jak pozemních, tak podmořských aplikací. Alcatel buduje sítě příští generace, dodává integrovaná síťová řešení pro hlasové i datové přenosy mezi koncovými body pro zavedené i nové provozovatele, stejně jako pro podniky a spotřebitele na celém světě. Se 120000 zaměstnanci a obratem 23 miliard EUR v roce 1999, působí Alcatel ve více než 130 zemích. Pro více informací navštivte Alcatel na Internetu: http://www.alcatel.com. Kontakt: Alcatel kontakt pro sdělovací prostředky Klaus Wustrack, +33 (0)1 40 76 11 56 klaus.wustrack@alcatel.fr nebo Christophe Lachnitt, +33 (0)1 46 52 94 51 christophe.lachnitt@asn.alcatel.co.uk nebo kontakt pro investry Claire Pedini, +33 (0)1 40 76 13 93 claire.pedini@alcatel.fr nebo Charlotte Laurent-Ottomane, +33 (0)1 40 76 13 30 charlotte.laurent.ottomane@alcatel.fr nebo Emmanuel Spite, +33 (0)1 40 76 16 04 emmanuel.spite@alcatel.fr nebo Peter Campbell, +1 972 519 4347 peter.campbell@usa.alcatel.com

Klíčová slova PROTEXT-Alcatel-Digitel

Evropa, EU, NATO (es)