Připravte si zahradní rostliny na tuhou zimu

Zmrznutí rostliny je vždy velmi nepříjemná záležitost, a proto zahrádkáři jistě uvítají novou možnost podzimní přípravy venku přezimujících rostlin. Akciová společnost AGRO CS Česká Skalice totiž od září doplňuje nabídku velmi oblíbených a osvědčených hnojiv řady Kristalon o nový druh - Kristalon Podzim. Ten svým velmi vysokým obsahem draslíku - 36 procent - a nízkým obsahem dusíku ideálně splňuje potřeby rostlin a jejich pletiv pro bezproblémové přezimování.

Draslík ve své podstatě zlepšuje vyzrávání pletiv, zesiluje buňky a zadržuje vodu, čímž omezuje riziko vymrzání a vysychání rostliny v důsledku mrazu. Hlavní a velmi důležitou výhodou Kristalonu Podzim oproti jiným hnojivům je rychlost účinku. Rostlina rychle přijme živiny a má dostatek času tyto živiny zužitkovat. Co by bylo pěstiteli platné hnojivo, jehož účinky by byly viditelné až po např. třech měsících. V případných listopadových mrazících už rostlina musí být připravena a ne si teprve zpracovávat živiny. Kristalon Podzim je určen pro podzimní hnojení okrasných a ovocných dřevin a keřů, jahod, růží, brambor a k podzimní přípravě půdy.

Klíčová slova PROTEXT-zemědělství-AGRO CS

Zemědělství, životní prostředí