Změna v managementu akciové společnosti bauMax ČR

S platností k 1. říjnu 2000 ukončí pan Dr. Christian Strasser, dlouholetý člen představenstva, své působení ve funkci generálního ředitele bauMax ČR, a.s.

Dr. Strasser spoluzakládal firmu bauMax v České republice v roce 1991 a významně se podílel na jejím rozvoji: "Cesta od naší první pobočky v pražské Holešovické tržnici až po devatenáctou prodejnu, kterou brzy otevřeme ve Frýdku-Místku, byla dlouhá", říká Dr. Strasser. "I skutečnost, že jsme díky obratu, který by měl v tomto roce dosáhnout 4,5 miliardy Kč, dokázali udržet naši vedoucí pozici na trhu, dokazuje obdivuhodně úspěšný vývoj."

Ke stejnému termínu, tedy k 1. říjnu 2000, je Dr. Strasser jmenován jednatelem rakouské holdingové společnosti Fritz Schömer GmbH, Klosterneuburg - Vídeň. V této funkci převezme odpovědnost za mezinárodní expanzi v rámci celého koncernu bauMax. Dr. Strasserovi bude kromě jiného i nadále příslušet dohled nad expanzí v České republice. Na operativním provozu společnosti bauMax se již nadále podílet nebude.

"Pověření touto funkcí je pro mne velkou ctí a zároveň i velkou výzvou, kterou jsem nemohl nepřijmout", sdělil Dr. Christian Strasser. "Přesto pro mne toto rozhodnutí nebylo snadné. Společnost bauMax jsem v České republice budoval od samého počátku a tak "velké a krásné dítě" se neopouští snadno, zvláště když je v příštích letech čeká další expanze a jistě zajímavý vývoj." BauMax ČR, a.s. plánuje v příštích třech letech otevření dalších 10 poboček a další zdvojnásobení obratu.

Nový generální ředitel bauMax ČR, a.s. bude představen v nejbližší době, o této skutečnosti Vás budeme informovat ve zvláštním sdělení.

Klíčová slova PROTEXT-bauMax-management

Obchod, marketing