Visa Olympics of the Imagination oznamuje vítěze velké ceny * Vítěz a jeho rodiče pojedou do Salt Lake City na zimní olympijské hry v roce 2002 jako host společ

Jedenáctiletý Sun-ik Kim z Koreje byl vyhlášen vítězem velké ceny v soutěži Visa Olympics of the Imagination (Visa olympiáda fantazie), které se zúčastnili mladí umělci z 23 zemí. Kim získal medaili od prezidenta mezinárodního olympijského výboru Juana Antonia Samaranche a jeho královské Výsosti prince Alberta z Monaka během slavnosti v australském Sydney 15. září 2000.

Protože se Kim stal vítězem velké ceny, zúčastní se jako host společnosti Visa zimních olympijských her v Salt Lake City v roce 2002. Visa Olympics of the Imagination vyzvala děti školního věku od 9 do 13 let, aby zapojily svoji fantazii a vytvořily originální umělecké dílo, které by reprezentovalo to, co si představují za olympijským mottem "Citius, Altius, Fortius" (rychleji, výše, silněji). Soutěž probíhala ve většině zemí od konce roku 1999 do června 2000. Bylo přijato 400 000 příspěvků. Kromě pana Samaranche a jeho královské Výsosti prince Alberta byli rovněž přítomni olympionici Nadia Comaneci, Bart Conner a zlatý čínský stolní tenista Deng Ya Ping.

Sun-ik byl vybrán během olympijských her renomovaným australským umělcem Kenem Donem, který je zvláštním velvyslancem a umělcem pověřeným rozhodováním ve VOI. "Viděl jsem VOI již dříve a byl jsem skutečně překvapen vysokou kvalitou a vtipem," řekl Ken. "Toto umělecké dílo připomíná lidem absolutní ideály her." Jeho volba byla oznámena na slavnosti ocenění na výstavě VOI, která je umístěna před divadlem IMAX v Darling Harbour. Vítězná dětská umělecká díla budou vystavena během celých olympijských her od devíti hodin ráno do sedmi hodin večer. Fotografie je k dispozici na adrese: http://www.businesswire.com/cgi-bin/photo.cgi?pw.091900/bb3 Kontakt: Visa Mike Sherman, 0408-638-121 sherman@visa.com nebo Sefiani Evonne Geluk, 0404-053-040 egeluk@visa.com

Klíčová slova PROTEXT-Visa-Olympijské

Asie, Austrálie (as)