Rekonstrukce veřejného WC v Hradci nad Moravicí

Velkou slabinou turistického ruchu ve městě byla absence veřejného WC, které by mohli využít občané, turisté a návštěvníci města, ale také osoby tělesně postižené. Dříve mohli turisté využívat pouze toalety, které se nacházejí v budově městského úřadu, ale objekt je v odpoledních hodinách a o víkendech uzavřen. Dále pak toalety, které se nacházejí v prostorách zámku, který je vzdálen od místa realizace akce cca 0,7 km.

Rekonstrukcí a zprovoznění objektu bývalých veřejných WC ve frekventované lokalitě u vlakového nádraží v Hradci nad Moravicí, ve vzdálenosti cca 450 m od mezinárodní cyklotrasy č. 551 a v těsné blízkosti městské naučné stezky, tedy na jedné z důležitých turistických tras v regionu byl tento problém aspoň částečně vyřešen.

Realizace této akce přispěla k rozšíření občanské vybavenosti o veřejné hygienické zařízení pro občany a návštěvníky města, a to včetně zázemí (WC a sprchy) pro zdravotně handicapované a imobilní osoby.

Po rekonstrukci zde mohou návštěvníci využívat dvě toalety pro muže, dvě toalety pro ženy a jednu bezbariérovou toaletu a sprchu pro handicapované turisty. Nově vybudované veřejné WC je přístupné pomoci mincovního automatu za jednotný poplatek 5 Kč, případně prostřednictvím euroklíče. Hygienické zařízení je otevřeno denně v měsících duben - září od 06.00 hod. do 21.00 hod a v měsících říjen - březen od 6.00 hod do 18.00 hod.

Rekonstrukce veřejného WC, Hradec nad Moravicí byla pořízena za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Stavební práce na základě výběrového řízení provedla firma SBC CZECH Investment a.s. se sídlem v Klínci.

Ivana Hyklová - koordinátor projektu

Kontakt:

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

www.mmr.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-služby-stavby-správa-Hradec nad Moravicí-MMR

Moravskoslezský (ov)

Stavebnictví, bydlení a reality
Služby, cestovní ruch