Přímý přenos World Junior Tennis Final 2000 na portále MSN.ATLAS.CZ

Český internetový portál MSN.ATLAS.CZ bude na serveru http://live.atlas.cz 27. srpna 2000 živě přenášet zápasy prestižního světového finále 10. ročníku mistrovství světa národních reprezentačních tenisových týmů dívek a chlapců do 14 let.

Tato světově významná mládežnická akce se konala v minulých letech osmkrát v Japonsku a vloni měla premiéru v ČR v Prostějově. Tam se bude finále konat i letos na dvorcích TK Prostějov. Dívky a chlapci ČR budou startovat na tenisovém mistrovství světa juniorů automaticky jako zástupci pořádající země. Tato akce je i významnou společenskou událostí díky účasti vrcholného vedení mezinárodní tenisové federace ITF.

Letos bude poprvé finále juniorské soutěže - chlapců a dívek - přenášeno prostřednictvím Internetu na serveru http://live.atlas.cz, a to 27. srpna 2000 v reálném čase. V červnu proběhl obdobně přenos finále turnaje Živnobanka Open 2000 - ATP, jehož záznam je na uvedeném serveru rovněž ke zhlédnutí. Na projektu World Junior Tennis Final 2000 na Internetu se podílí český internetový portál MSN.ATLAS.CZ, společnost Pozitiv s.r.o. a TKplus s.r.o.

ATLAS.CZ, a.s. (http://msn.atlas.cz) je česká akciová společnost provozující první portál v České republice. Cílem je poskytovat všem uživatelům Internetu rychlé, profesionální a spolehlivé portálové služby v plné šíři a tím jim umožnit snadnou orientaci v Internetu.

Portál = vstupní brána (archit.), v internetové terminologii vstupní bod do Internetu, poskytující širokou škálu služeb, zahrnující kromě jiného vyhledávání, personalizaci, freemail, freewebhosting a obchodování (nákupy, aukce).

Pozitiv, s.r.o. je česká společnost zabývající se výrobou, digitalizací, kompresí a hostováním audiovizuálních a filmových děl, provozující s portálem MSN.ATLAS.CZ vysílání desítky rádií, přímé přenosy a videozáznamy významných kulturních a společenských akcí na Internetu na serveru http://live.atlas.cz.

TKplus, s.r.o. (http://www.tkplus.cz) je provozovatel Tenisového klubu Prostějov a organizátor řady mezinárodních tenisových turnajů.

Tiskový kontakt:

Dagmar Haltmarová

Public relations manager ATLAS.CZ, a.s.

haltmarova@atlas-as.cz

tel. 02/51014314, fax: 02/51014316

Výchozí 6, 147 00 Praha 4

Plné texty veškerých tiskových zpráv společnosti ATLAS.CZ ve formátech Word 97 a RTF a další informace pro novináře jsou k dispozici rovněž na specializovaném serveru http://press.atlas.cz.

Názvy firem a produktů uvedených v textu mohou být obchodními značkami příslušných vlastníků.

Klíčová slova PROTEXT-tenis-Internet-Atlas.cz

IT, telekomunikace