Seminář Fixed Income Markets and Analysis

Společnosti MONECO a BASISPOINT pořádají další ze seminářů vzdělávacího programu Česká finanční akademie. Seminář Fixed Income Markets and Analysis proběhne ve dnech 30. srpna až 1. září 2000 v pražském hotelu Mövenpick.

Hlavní témata: Bonds and Bond Markets Cash Flow Analysis Yield Analysis Duration and Convexity Horizon Analysis Switch Analysis Yield Curve Analysis Portfolio Strategies

Hlavním cílem tohoto semináře je poskytnout účastníkům podrobný výklad profesionálních metod a nástrojů používaných v moderní analýze obligací a obligačních portfolií. Bude vysvětlena matematická teorie a praktická interpretace klíčových charakteristik jako jsou různé typy konvencí, výnosů a senzitivit typu durace, modifikované durace a konvexity pro standardní i svolatelné obligace. Dále bude vysvětlena a prakticky procvičena konstrukce výnosových křivek a jejich aplikace při moderní analýze obligací. Bude proveden rozbor metod pro oceňování obligací na základě vývoje explicitních úrokových měr a při zohlednění různých scénářů volatility, pomocí metody Stress Testing. Budou prezentovány poslední metody a postupy dnes používané při konstrukci optimálních obligačních portfolií na základě těchto scénářů a při zohlednění faktorů Value-at-Risk a Shortfall-Risk

Uzávěrka přihlášek je 31. července 2000!

Kontakt: MONECO, s.r.o., Gorkého 1, 602 00 Brno, Leoš Gromeš tel.: (05)41219737-8, fax: (05)41219735, e-mail: cfa@moneco.cz, www.moneco.cz.

Klíčová slova PROTEXT-Moneco-seminář

Finance, ekonomika