Švýcarský výrobce velkoformátových fotografických aparátů získal prestižní cenu TIPA za svůj digitální fotoaparát Sinar Macroscan / Tento výrobek byl vyhodnocen

Každý rok vybírá 32 evropských fotografických časopisů nejlepší výrobek ve fotografickém průmyslu. Letos byla cena za nejlepší profesionální výrobek udělena švýcarskému výrobci fotoaparátů Sinar za přínos ve výrobě technologií pro digitální fotografii.

Modulární fotografický systém, který byl vynalezen společností Sinar před 50 lety, významným způsobem ovlivnil velkoformátové fotografie. Vedoucí úloha společnosti Sinar v oblasti profesionální fotografie se přenesla i do oblasti digitální fotografie. Sinar je jediným výrobcem fotoaparátů, který nabízí digitální fotografické systémy vlastní výroby spolu s počítačově řízenými fotoaparáty a příslušenstvím. Systém Sinarback vyniká nejlepší kvalitou digitální fotografie, které je dosaženo použitím nejmodernější technologie. CCD senzor s rozlišením 6 miliónů bodů umožňuje získávat kvalitní obrázky bez šumu s RGB bitovou hloubkou 42 bitů a s číselnou aperturou 11. Sinarback může být používán pro fotografování pohybujících se předmětů v jednoobrázkovém módu a pro fotografování stojících objektů ve čtyřobrázkovém módu, čímž je dosaženo perfektního soutisku barev.

Posledním vynálezem společnosti Sinar je adapter Macroscan, který lze výborně zakomponovat do modulárního systému Sinarback. Krokovací zařízení poháněné motorkem má přesnost 0,03 mm a nastavuje Sinarback do čtyř různých poloh, čímž dojde k vytvoření čtyř snímků. Kombinací těchto snímků pomocí přiloženého programu se vytvoří obrázek s velmi vysokým rozlišením. Toto je vůbec první digitální fotoaparát, který umožňuje vytvářet fotografie pohybujících se objektů s rozlišením až 19 milionů bodů.

Za fotoaparát Macroscan získal Sinar cenu TIPA pro roky 2000/2001. Celý digitální systém Sinarback získal několik cen, například cenu Hot Pick v letech 1999 a 2000. Další informace můžete získat na www.sinarcameras.com.

Jestliže si chcete zdarma vyzkoušet kvalitu kopií, zašlete, prosím, dva snímky k ověření. Kontakt: SINAR AG PUBLIC RELATIONS Anselm Schwyn CH-8245 FEUERTHALEN/SCHWEIZ Tel.: +41 (0)52 / 647 07 56 Fax: +41 (0)52 / 647 06 06 E-mail: pr@sinar.ch Internet: www.sinarcameras.com

Klíčová slova PROTEXT-Sinar-fotografie

Evropa, EU, NATO (es)