Zeppelin slaví jubileum: Již 50 let utváří žlutí obři dění v německém stavebnictví

Společnost Zeppelin GmbH slaví dne 6. července své 50. výročí. S obratem cca 2,6 mld. DM v minulém roce je podnik největším obchodníkem se stavebními stroji v Evropě a svými těžkými stavebními stroji značky Zeppelin a Caterpillar podstatně utvářel dění v německém stavebnictví. Žlutí obři již půl století představují symbol pro vybudování infrastruktury a technologický pokrok v Německu. Podnik se vytvořil ze strojírenských závodů Metallwerke Friedrichshafen GmbH založených 1950, nástupnického podniku na celém světě známé továrny na vzducholodě Zeppelin. Na základech vysokého technického know-how leteckého odvětví se Zeppelin rozvinul v moderní průmyslový koncern s oběma strategickými oblastmi činnosti průmysl a obchod. Oblast průmyslu dnes vyrábí a prodává v nabídce dopravní systémy a reaktory pro chemický průmysl. V roce 1954 převzala obchodní oblast výhradní zastupování americké Caterpillar Tractor Co., dnes největšího světového výrobce stavebních strojů, pro Západní Německo. V 90. letech následovala výstavba dceřinných společností v Rakousku, České republice, na Slovensku, Ukrajině a severozápadním Rusku. V současné době zahrnuje nabídková paleta obchodní oblasti Zeppelinu, na niž připadá 90 procent celkového obratu, vedle klasických stavebních strojů i speciální přístroje pro techniku hlubinných staveb, pozemní stavební techniku s kompletním programem jeřábů, techniku pro úpravu a recyklaci jakož i oblast lesní techniky. Nabídka je doplněna rozsáhlými službami a servisem ve všech výrobních segmentech. K tomu patří komplexní poradenství, nabídky financování a leasingu, výkup použitých strojů na protiúčet jakož i servis s nejlépe vyškolenými servisními techniky po celé republice. Aby se kola žlutých obrů nikdy nezastavila, o to se stará síť více než 70 poboček a základen s více než 2500 zaměstnanci. Kontakt: ZEPPELIN Gmbh Hauptverwaltung Zeppelinstrabe 1-5 85748 Garching tisková mluvčí: Helma Ohlendorf Tel: (089) 3 20 00-440 Fax: (089) 3 20 00-500

Klíčová slova PROTEXT-Zeppelin

Evropa, EU, NATO (es)