www.realityrun.com - Hon na muže přes Internet

To, co bylo jen sadistickou fikcí v novele Stephena Kinga "Běžící muž " z osmdesátých let, se nyní stává skutečností. Mezinárodní společnost ExtraMile AG, zabývající se organizováním her a přehlídek, hledá zájemce, kteří se chtějí nechat pronásledovat v neznámém městě. Kdokoli se může zúčastnit tohoto honu na muže po Internetu na adrese www.realityrun.com.

Pravidla "hry" jsou jednoduchá: "Běžec" se musí schovávat, aniž by byl odhalen, 24 hodin denně po 24 za sebou následujících dní v nějaké světové metropoli. První "honička" začíná 1.srpna 2000 v Berlíně v Německu. Jestliže běžec nebude odhalen do 24 dnů, získává prémii 10.000 amerických dolarů. Jestliže běžec bude odhalen do 24 dnů, prémii 10.000 amerických dolarů získá ten, kdo jej odhalí. Běžec bude pronásledován lidmi z celého světa ve městě, ve kterém se skrývá, a po Internetu.

Každý se může zúčastnit honu na Běžce po Internetu, a to vysláním "Lovce" na misi za účelem odhalení Běžce. Lovcem je příslušník elitní vojenské jednotky, jehož jediným úkolem je hledat Běžce pro lidi, kteří ho chtějí najít, ale nežijí ve městě, kde soutěž probíhá.

Mluvčí společnosti ExtraMile AG Alan Wolan (37) prohlásil: "Na Běžce čeká 24 dní plných stresu a fyzické zátěže. Bude vysazen v neznámém městě bez místa stálého pobytu a bez prostředků. Kromě malého kapesného si ostatní věci nutné k přežití musí zajistit sám. Z důvodu této vysoké fyzické a psychické náročnosti se Běžec bude muset před začátkem hry podrobit lékařské a psychologické prohlídce."

Aby Běžec nezůstával stále v úkrytu, bude muset každý den splnit jeden úkol, při kterém bude nucen ukázat se na veřejnosti. Každý den bude muset doložit splnění úkolu. Důkaz bude muset být umístěn na Interentu ve formě obrázku, videosekvence nebo zvukového souboru. Běžec bude nosit mikrofon. Všichni uslyší, s kým hovoří 24 hodin denně.

Běžce lze odhalit jednoduchým způsobem: Stačí promluvit na "podezřelou" osobu a sdělit jí jméno nálezce (v případě, že je Běžec odhalen Lovcem) a jeho telefonní číslo, nebo své jméno a telefonní číslo (pokud dotyčná osoba bydlí ve městě, kde probíhá hon). To je nutné pro pozdější identifikaci nálezce.

Každý rok se bude konat několik těchto soutěží po celém světě. První hon se uskuteční v nejdivočejší metropoli Evropy - Berlíně. Soutěž bude zahájena 1.srpna 2000. Na Internetu můžete také hlasovat o tom, ve které světové metropoli se bude konat další kolo soutěže. 1. srpna 2001 začne v New Yorku ve Spojených státech amerických honička o 100.000 amerických dolarů, které se zúčastní všichni vítězové předchozích kol. Kontakt: Německo, Berlín Alexander Skora Tel.: + 49 178 53 55 222 USA, New York Alan Wolan Tel.: 001 - 212 - 925 24 20 Email: Contact@ExtraMileAG.com

Klíčová slova PROTEXT-ExtraMile AG-hra

Evropa, EU, NATO (es)