Sdělení společnosti Atlas.cz

Videozpravodajství z 35. ročníku MFF Karlovy Vary poprvé živě přes Internet na portále MSN.ATLAS.CZ

Český internetový portál MSN.ATLAS.CZ bude ve dnech 5. -15. července 2000 poprvé v přímém přenosu přenášet na Internetu videozpravodajství přímo z místa dění - jubilejního 35. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Videozpravodajství z vrcholné filmové události v regionu střední a východní Evropy je připravováno v místě konání filmového festivalu a obsahuje denně řadu aktualit a zajímavých tipů. V předchozích ročnících bylo k dispozici omezenému počtu zájemců o tuto tematiku - prostřednictvím vnitřního televizního okruhu v karlovarském hotelu Thermal a na velkoplošné obrazovce před zmíněným hotelem. Letos bude poprvé přenášeno prostřednictvím Internetu na serveru http://live.atlas.cz, a to v reálném čase, ve dnech 5. - 15. 7. 2000 mezi 10.00 a 21.00 hod. Na uvedeném serveru bude uveden navíc program videozpravodajství a krátké ukázky z více než šedesáti filmů přihlášených do letošního ročníku festivalu.

Na projektu se pro Film Servis Festival Karlovy Vary podílí český internetový portál MSN.ATLAS.CZ, společnost Pozitiv s.r.o. a Direct Film Brno s.r.o.

ATLAS.CZ, a.s. (http://msn.atlas.cz) je česká akciová společnost provozující první portál v České republice. Cílem je poskytovat všem uživatelům Internetu rychlé, profesionální a spolehlivé portálové služby v plné šíři a tím jim umožnit snadnou orientaci v Internetu. Portál = vstupní brána (archit.), v internetové terminologii vstupní bod do Internetu, poskytující širokou škálu služeb, zahrnující kromě jiného vyhledávání, personalizaci, freemail, freewebhosting a obchodování (nákupy, aukce).

Pozitiv, s.r.o. je česká společnost zabývající se výrobou, digitalizací, kompresí a hostováním audiovizuálních a filmových děl, provozující s portálem MSN.ATLAS.CZ vysílání desítky rádií, přímé přenosy a videozáznamy významných kulturních a společenských akcí na Internetu na serveru http://live.atlas.cz.

Direct Film Brno s.r.o. (http://www.directfilm.cz) je česká společnost zabývající se tvorbou TV dokumentů, reklamy, videoklipů, propagačních, instruktážních a výukových filmů. Film Servis Festival Karlovy Vary, a.s. (http://www.iffkv.cz) v čele s Jiřím Bartoškou organizuje festival od roku 1999, kdy převzal pořádání od Nadace Film Festival Karlovy Vary (zal. 1994) v důsledku nového zákona o nadacích. Na organizování festivalu se podílí v podstatě stejný tým, který od roku 1994 pracoval na obnovení prestiže MFF Karlovy Vary, zasloužil se o stoupající divácký zájem a důstojné zhodnocení jeho tradice. Prezidentem MFF Karlovy Vary je Jiří Bartoška, uměleckou ředitelkou dr. Eva Zaoralová.

Tiskový kontakt:

Dagmar Haltmarová

Public relations manager ATLAS.CZ, a.s.

haltmarova@atlas-as.cz

tel. 02/51014314, fax: 02/51014316

Výchozí 6, 147 00 Praha 4

Plné texty veškerých tiskových zpráv společnosti ATLAS.CZ ve formátech Word 97 a RTF jsou k dispozici rovněž na http://press.atlas.cz.

Názvy firem a produktů uvedených v textu mohou být obchodními značkami příslušných vlastníků.

Klíčová slova PROTEXT-Atlas.cz-MFF

IT, telekomunikace