Stanovisko k prohlášení společnosti AliaChem z 6.6.2000

Týdeník EURO byl jmenovanou společností obviněn, že o ní uveřejnil nepodložené a zavádějící informace. Toto absurdní konstatování nebylo ničím doloženo.

Zprávu o tom, že brokerská společnost Investkonzult podala návrh na konkurs AliaChemu kvůli své pohledávce za 250 milionů korun, potvrdila týdeníku EURO (23/2000 z 5. 6.) advokátka Farská z kanceláře zastupující Investkonzult. Advokátní kancelář Čalfa, Bartošík a partneři, která v tomto sporu zastupuje AliaChem, šéfredaktorovi EURO ústy paní Havlíčkové odpověděla v této věci: "Pan Čalfa o svých klientech s novináři zásadně nehovoří." K reakci byla tedy vyzvána i dotčená strana.

Osočující a nic neříkající věty z prohlášení AliaChemu, že se "týdeník EURO dopustil poškození pověsti a dobrého jména akciové společnosti AliaChemu, šíření nepravdy a podobně", zásadně odmítáme.

Zájemci o další informace v této kauze, mohou kontaktovat šéfredaktora týdeníku EURO Istvána Lékó, telefon 02/51026102, 0602 182 412, fax: 02/57328774, istvan.leko@euro.cz

Klíčová slova PROTEXT-AliaChem-EURO

Chemický a farmaceutický průmysl
Média, společnost a životní styl