Výstava MOBIL SALON 2000 na výstavišti České Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE 11. dubna (Protext) - Letos již po osmé pořádá Výstaviště České Budějovice a.s. největší výstavu svého druhu v jižních Čechách - výstavu MOBIL SALON 2000. Ve dnech 13.- 16.4.2000 bude výstaviště patřit dopravě, cestování a s nimi souvisejícími aktivitami a koníčky, přičemž výstavu bude provázet po celou dobu mimořádně atraktivní program.

Bude zde zastoupena celá řada osobních automobilů, nákladních automobilů, motocyklů známých značek (např. Porsche, Toyota, Volvo, Mitsubishi, Mercedes, Škoda, Opel, Renault, Volkswagen). Mezi exponáty najdou návštěvníci řadu novinek: nový model TOYOTA VERSO, nákladní automobil RENAULT MIDLUM, VOLKSWAGEN POLO, vítěz prestižního titulu VAN ROKU 2000 - IVECO DAILY, skútr VESPA, dále lodní motory, přívěsné motory a nafukovací čluny firmy ITM Praha, nejlepší UL-letadlo roku 2000.

Poprvé se budou na výstavě prezentovat společnosti BESIP a Policie ČR, které připravily pro návštěvníky velmi atraktivní program. Po celou dobu výstavy budou probíhat v pravidelných časových intervalech ukázky slaňování a lezeckého výcviku, výcviku psů, evakuace osob pomocí rukávu, ukázka evakuace zraněných osob z vyšších podlaží, vyproštění osoby z havarovaného vozidla. Společnost BESIP připravila pro děti různé soutěže - jízdu zručnosti na jízdních kolech, elektrických motocyklech, autíčkách a tříkolkách, starší děti a dospělé čeká jízda na motokárách. V sobotu a v neděli mezi 11.00 a 16.00 hod se uskuteční finále Mezinárodního mistrovství ČR v superkrosu dětí a mládeže. Dále se na výstavišti představí motocykly značky Harley Davidson. V sobotu mezi 13.00-14.30 hod se uskuteční autogramiáda motocyklového závodníka - účastníka rallye Paříž Dakar - Ivo Kaštana.

O příjemnou pohodu se postarají dechové kapely v Pivovarské zahradě, v pátek a v sobotu motorkářská hudební skupina Pracovní sobota, dále jsou připraveny pro návštěvníky módní přehlídky sportovních oděvů.

Výstava bude otevřena:

čtvrtek - sobota od 9.00 do 18.00 hod