Do čela Mercku nastupuje po Langmannovi Scheuble

Prof. Dr. Hans Joachim Langmann (74) skončí ve funkci předsedy správní rady firmy Merck KGaA v polovině roku 2000. Jak již firma oznámila, funkci generálního ředitele od něj převezme prof. dr. Bernhard Scheuble (45). V úterý toto rozhodnutí schválila Rada společníků E. Merck.

Prof. Langmann zůstává předsedou správní rady firmy E. Merck. Tato společnost drží kapitálový podíl rodiny Mercků (74 procent) v Merck KGaA. Protože prof. Langmann zůstává rovněž předsedou rodinného výboru, je nadále vrcholným představitelem Merck Group. Za jeho vedení od roku 1963 se Merck vyvinul z firmy operující hlavně v Německu s ročními tržbami 300 miliónů DEM v mezinárodně působící skupinu s ročním obratem 8,1 miliardy DEM.

Prof. Scheuble, který přišel k firmě v roce 1982, je jedním z průkopníků podnikání firmy Merck v tekutých krystalech a je od roku 1997 generálním společníkem a členem správní rady E.Merck a Merck KGaA. Vede divizi farmaceutik, za niž bude zodpovědný i v budoucnu.

Dr. Harald J. Schröder (60), místopředseda správní rady Merck Group a generální společník E. Merck a Merck KGaA, odejde na vlastní žádost do důchodu v době vypršení jeho smlouvy na konci roku 1999. Rada společníků a správní rada schválily tuto žádost se značnou lítostí. Dr. Schröder však zůstane ve funkci prezidenta a delegáta ředitelské rady ústřední holdingové společnosti Merck AG ve švýcarském Zugu. Dr. Schröder je u firmy Merck 10 let a vede oddělení účetnictví a kontroly, ústředního nákupu, finančních služeb a vnitřního auditu. Rozhodnutí o jeho nástupci ještě učiněno nebylo. ots Original Text Service: Merck KGaA Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Merck KgaA p. Riede tel: 06151/ 72 71 09

Klíčová slova Merck

Chemický a farmaceutický průmysl