Avecia zvolila CSC ke globálnímu partnerství v informačních technologiích v chemickém průmyslu

Avecia a Computer Sciences Corporation (NYSE: CSC) dnes oznámily uzavření smlouvy o dlouhodobé spolupráci v globálních informačních technologiích. Podle této smlouvy CSC zajistí společnosti Avecia infrastrukturu globálních informačních technologií, včetně sálových a střediskových počítačů, osobních počítačů, podpůrných služeb, hlasové pošty, datových a internetových služeb.

CSC bude zajišťovat požadavky společnosti Avecia na informační technologie prostřednictvím primárních podpůrných středisek ve Velké Británii, Wilmingtonu, Del., v USA a v Nizozemsku - hlavních obchodních střediscích Avecia. Formální přechod operací informačních technologií Avecia od její bývalé mateřské společnosti AstraZeneca na CSC bude rozkrokován do druhého kvartálu roku 2000 a bude dokončen do 30. června 2000.

Eric Thompson, generální ředitel Avecia řekl: "CSC disponuje jedinečným, pružným přístupem, který bude zvláště pro nás, kteří se snažíme rozšiřovat naše podnikání, nesmírným přínosem. Její globální záběr a místní síla jsou zásadní pro poskytování odpovídajících služeb na poli informačních technologií, které vyžadují měnící se potřeby našeho podnikání." A dodal: "Dokonalost v práci s informačními technologiemi, které CSC dosáhla a její znalost specializovaného sektoru chemického průmyslu, nám pomůže dále zlepšit služby zákazníkům a zmodernizovat infrastrukturu globálních informačních technologií."

Van B. Honeycutt, člen představenstva CSC, prezident a generální ředitel, řekl: "Vztahy s Avecia podtrhují naše zavedené, dobré jméno v chemickém průmyslu. Jsme rádi, že můžeme těžit z globálních zdrojů a podporovat informační technologie a uspokojovat podnikatelské potřeby jedné z předních světových společností specializovaného chemického průmyslu." Poznámka redaktorům:

Avecia byla založena 1. července 1999 po odkoupení bývalé části AstraZeneca Zeneca Specialities za 2,1 miliardy amerických dolarů (1,3 miliardy liber). Podnikatelské aktivity Avecia jsou založeny na běžných vědeckých a technických dovednostech a zaměřují se na poskytování diferencovaných technologií a služeb zákazníkům v širokém spektru průmyslu, včetně zdravotnictví, chemikálií pro zemědělství, povrchových úprav, grafiky, zpracování kůže, snímkování vnitřních částí těla, hornictví, plastů, biotechnologie, inkoustů a výroby automobilů. Společnost zaměstnává 4700 lidí ve 28 místech na všech hlavních trzích světa.

Computer Science Corporation pomáhá průmyslovým i vládním klientům používat informační technologie k dosažení strategických a operativních cílů. Společnost zaměstnává 57000 zaměstnanců ve více než 700 kancelářích po celém světě, takže je schopna poskytovat řešení na míru ze široké škály nabídky integrovaných služeb, včetně strategií a technologií elektronického podnikání, managementu a poradenství na poli informačních technologií, vývoje a integrace systémů, aplikačního softwaru a spolupráce v procesu podnikání a informačních technologiích prostřednictvím poskytování zaměstnanců.

CSC od založení v roce 1959 proslula pružností ve vztahu k zákazníkům. Společnost je schopná prostřednictvím četných smluv se softwarovými a hardwarovými firmami identifikovat a spravovat řešení, která byla na míru střižena potřebám každého klienta. CSC měla v průběhu dvanácti měsíců do 31. prosince 1999 tržbu 9,1 miliard dolarů. Její ústředí sídlí v El Segundu v Kalifornii. Další informace najdete na webové stránce společnosti www.csc.com

Klíčová slova PROTEXT-Avecia-CSC

Evropa, EU, NATO (es)