Společnosti Lucent a Hewlett-Packard ohlašují sérii dohod o odbytových cestách na trhu firemní klientely a poskytovatelů služeb

Společnosti Lucent Technologies (NYSE: LU) a Hewlett-Packard Company (NYSE: HWP) dnes oznámily uzavření série evropských a celosvětových dohod o odbytových cestách vztahujících se k European Unified Messenger (jednotný "manažer zpráv" pro Evropu) od firmy Lucent a k celosvětovým softwarovým systémům pro řízení komunikace (Communications Software Management Systems). Tato oznámení doprovázejí uvedení nového programu BusinessPartner ("Obchodní partner") od firmy Lucent a ze strany společnosti Lucent představují důrazný krok k rozšíření a posílení jejích distribučních kanálů (viz samostatná tisková zpráva).

Jak dokládají tyto dohody s HP, program BusinessPartner společnosti Lucent se soustřeďuje na propojení svých výrobků, služeb, odbytových cest a zákaznických segmentů ve snaze dosáhnout toho, aby společnost mohla svým obchodním partnerům a zákazníkům nabízet pouze jediný, jednotný kontakt společnosti Lucent.

"Společnost s velikostí, záběrem a se zkušenostmi HP je pro nás ideálním spojencem, protože má dostatečný potenciál, aby mohla poskytnout přesně ten druh jednotných doplňkových služeb, které zákazníci společnosti Lucent požadují," tvrdí Jim Allan, vrchní ředitel programu Lucent BusinessPartner pro Evropu, Střední Východ a Afriku (EMEA). V rámci dnes ohlášených dohod: - Organizace doplňkových výrobků společnosti HP bude prodávat, uvádět, dodávat, začleňovat a instalovat řešení softwarových systémů pro řízení komunikace (Communications Software Management Systems) od společnosti Lucent, počínaje řadou NetMinder System, což jsou špičkové aplikace pro řízení výkonu a provozu; - Společnost HP bude nabízet Unified Messenger společnosti Lucent a prostřednictvím Microsoft Services Operation jej začlení do Microsoft Exchange; - Společnost Lucent bude kromě technologické a marketingové podpory poskytovat také školení pro oblast prodeje a instalace; - Společnosti Lucent a HP budou spolupracovat na dalším výzkumu a vývoji a budou též společně využívat marketingových a jiných příležitostí. Jednotný "manažer zpráv" Unified Messenger - Komunikace kdykoli, kdekoli

Produkt Unified Messenger společnosti Lucent umožňuje uživatelům přístup k jejich hlasovým, e-mailovým a faxovým zprávám odkudkoli na světě a kdykoli během dne, a to pomocí tónového telefonu nebo multimediálního osobního počítače. Díky optimalizovanému řízení komunikace a zpráv může Unified Messenger ušetřit až 90 minut denně všem uživatelům, kteří dostávají hodně zpráv, i všem pracovníkům na detašovaných pracovištích, kteří si musí každou chvíli vyzvedávat hlasové a faxové zprávy nebo elektronickou poštu.

"Průměrný zaměstnanec tráví velkou část svého času tím, že si prochází příchozí a odchozí hlasové, e-mailové a faxové zprávy. Zlepšení přístupu ke zprávám a možnosti odpovídání je důležitým předpokladem pro zvýšení celkové produktivity práce," tvrdí Shaun Thomson, ředitel podnikového rozvoje společnosti Lucent pro jednotné zprávy v EMEA.

Společnost HP je již dnes předním "integrátorem" zpráv v Evropě i ve světě. Má více než 15 let zkušeností se zvyšováním produktivity práce prostřednictvím zavádění řešení pro management zpráv pro takové klienty, jako je Nokia, Bell South, CIBC, Vodafone nebo Sony Amerika. Společnost HP za dobu své existence implementovala po celém světě přes sedm milionů stanic pro management zpráv.

"Společnost HP nyní obsluhuje přes 1,5 milionu stanic Microsoft Exchange a tím, že prostřednictvím Microsoft Services Operation nabízíme produkt Unified Messenger, si i nadále udržujeme přední pozici v oblasti plánování, projektování, implementace a podpory podnikových řešení pro zvýšení produktivity práce a snížení nákladů v prostředí od společnosti Microsoft," říká Andrew Smith, regionální odbytový ředitel HP pro Microsoft Services Operation. Klientům svých systémů pro management zpráv společnost HP nabízí "zprávový oznamovací tón". Díky tomu, že oznamovací tón je slyšet pokaždé, když někdo zvedne telefon, vytváří společnost HP páteřní síť pro zprávy, která udržuje podnikovou komunikaci na vysoké úrovni a funguje naprosto spolehlivě.

Softwarové systémy pro řízení komunikace (Communications Software Management Systems) - Optimalizovaná síť pro poskytovatele služeb

NetMinder System společnosti Lucent pomáhá poskytovatelům služeb spravovat jejich různé sítě jako by to byla jedna síť, optimalizovat síťové služby jiným poskytovatelům služeb, optimalizovat kapacitu a úrovně síťových služeb a zobrazovat si hlavní národní i mezinárodní toky dat. Lucent a HP budou díky vymoženostem systému NetMinder System nabízet poskytovatelům služeb služby špičkového integrovaného nebo modulárního řízení provozu v síti (Network Traffic Management, NTM), detekce problémů v síti podle jejich typů (Network Trouble Patterning, NTP) a projektování kapacity sítě (Network Capacity Engineering, NCE) na bázi standardních počítačových platforem světové třídy. Díky tomu budou poskytovatelé komunikačních služeb těžit z lepší funkčnosti, rychlejší realizaci, vyšší spolehlivosti a vyšší návratnosti svých investic.

"Výsledkem této spolupráce budou odolná řešení systémů řízení telekomunikací," říká Lance Boxer, prezident skupiny Lucent Technologies pro komunikační software. "Spojením softwarových inovací společností Lucent a Bell Labs se známou spolehlivostí a výkonem hardwaru HP budeme moci rychleji a hospodárněji uvádět na trh špičkové kompletní systémy pro řízení."

"Díky spojení technologií, služeb a podpory budou HP a Lucent nyní moci svým společným zákazníkům nabízet plně integrované systémy pro řízení s podstatně nižšími celkovými náklady," říká Sebastiano Tevarotto, viceprezident prodeje poskytovatelům služeb pro ,Organizaci podnikových účtů HP', k dohodě o softwaru na správu sítí. "Spojením spolehlivých přenosových serverů HP se špičkovým softwarem pro správu sítí od společnosti Lucent dosáhneme maximální životnosti, funkčnosti a hodnoty pro zákazníka." O společnosti HP

Hewlett-Packard Company - přední světový dodavatel počítačových a grafických řešení a služeb pro podniky i domácnosti - se zaměřuje na využívání příležitostí, které přináší Internet a rozšiřování elektronických služeb.

Společnost HP hodlá do poloviny roku 2000 vyčlenit ze své organizační struktury nezávislou společnost Agilent Technologies. Agilent spravuje a řídí aktivity HP v oblasti testování a měření, polovodičových výrobků a řešení pro chemické rozbory a péči o zdraví, a zaujímá přední postavení v celé řadě tržních segmentů.

Společnost HP má po celém světě 85 400 zaměstnanců a za fiskální rok 1999 dosáhla celkových výnosů 42,4 mld. USD. Informace o HP, jejích výrobcích a programu kompatibility s rokem 2000 najdete na Internetu na http://www.hp.com. O společnosti Lucent Technologies

Společnost Lucent Technologies, sídlící v Murray Hill v New Jersey, projektuje, buduje a dodává široký sortiment veřejných a soukromých sítí, komunikačních systémů a softwaru, systémů pro datové sítě, podnikových telefonních systémů a mikroelektronických komponent. Výzkumnou a vývojovou větví společnosti jsou laboratoře Bell Laboratories. Další informace o Lucent Technologies najdete na internetových stránkách společnosti na http://www.lucent.com. NetMinder je registrovanou obchodní značkou společnosti Lucent Technologies v mnoha zemích mimo Spojené státy. Internetové stránky: http://www.hp.com

http://www.lucent.com/ Kontakt: Gilliane Palmer, +32-2-357-5803, gillianepalmer@lucent.com, Cateline Chapuis-Leveque, +33-1-41-28-54-02, cchapuis@lucent.com, Rich Teplitsky, 908-582-5700 (kancelář), 888-432-0722 (pager), nebo rteplitsky@lucent.com, všichni z Lucent Technologies; nebo Jennifer Wolff z Porter Novelli Convergence Group, 415-975-2297 (kancelář), nebo jennifer.wolff@pnicg.com, za HP.

Klíčová slova PROTEXT-LUCENT-HEWLETT PACKARD

Evropa, EU, NATO (es)