BMI zprostředkuje výměnu zkušeností o zaměstnávání zdravotně postižených

Elektronickou diskusi několika desítek českých personalistů se zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) na téma zaměstnávání zdravotně postižených uspořádá počátkem března internetový server JOBS.CZ. Diskuse se bude konat pod záštitou Sdružení BMI (Březen - měsíc Internetu) a půjde o jeden z prvních konkrétních výsledků dlouhodobého projektu Internet a zdravotně postižení.

"Jedním z cílů našeho projektu je pomoci zvyšovat zaměstnanost zdravotně postižených. Prostřednictvím Internetu lze snadno a rychle zprostředkovat nabídku a poptávku práce pro tento okruh lidí. Internet sám může navíc generovat mnoho pracovních míst pro zdravotně postižené," řekl koordinátor projektu Vít Petrjanoš ze Sdružení BMI. "Oslovili jsme server JOBS.CZ, protože podle našeho mínění jde v současnosti o místo, kde se na Internetu nabízí nejvíce pracovních příležitostí i sil."

Za MPSV se diskuse zúčastní Martin Kovář, poradce ministra, a JUDr. Jana Židoňová ze Správy služeb zaměstnanosti. "Ministerstvo práce a sociálních věcí vítá iniciativu sdružení BMI. Věříme, že Internet bude ve stále větší míře pozitivně ovlivňovat aktivní pojetí života spoluobčanů se zdravotním postižením," uvedl Martin Kovář.

Podle Jiřího Navrátila z JOBS.CZ organizátoři očekávají, že diskuse, která se bude konat dne 2. března 2000, se zúčastní několik desítek českých personalistů z mnoha významných českých firem. "Takové interaktivní diskuse - takzvané o-zony - pořádáme na nejrůznější témata každý měsíc. Účastníci kladou přes Internet dotazy, na které host diskuse postupně odpovídá."

Dlouhodobý projekt Internet a zdravotně postižení Sdružení BMI se snaží vyhledávat možnosti a příklady, jak lépe využít Internet jako prostředek komunikace mezi zdravotně postiženými navzájem, jako prostředek komunikace mezi zdravotně postiženými a ostatní populací a jako prostředek integrace zdravotně postižených do života společnosti a o těchto možnostech informovat všemi dostupnými způsoby a prostředky. Organizátoři projektu dále chtějí zprostředkovávat výměnu informací, zkušeností a znalostí mezi internetovou komunitou a zdravotně postiženými.

Klíčová slova PROTEXT-BMI-postižení

IT, telekomunikace