Microsoft Windows 2000 slavnostně uveden v ČR

Nová verze nejrozšířenějšího operačního systému pro osobní počítače - Microsoft Windows - byla slavnostně uvedena na český trh v úterý 22. února 2000 v Pražském veletržním areálu Letňany. Provázela jej výstava Windows 2000 EXPO partnerských společností APC, Cisco Systems, Dell, Hewlett- Packard, LCS, AutoCont, Fujitsu/Siemens, Infinity, Intel, NEOS, Compaq, Navision Software, Getronics, FileNET, OLYMPUS a UNISYS.

Přímý přenos slavnostního uvedení bylo možné sledovat na internetu, a to na adrese msn.atlas.cz, na které rovněž probíhala dražba první "krabice" Windows 2000 v České republice.

Operační systém Microsoft Windows 2000 je ideální platformou pro příští generaci aplikací a je zaměřen na všechny typy počítačových systémů od přenosných a stolních počítačů až po nejmodernější servery. Jeho hlavní přínosy lze rozdělit do čtyř základních kategorií: podnikání s využitím internetu, spolehlivost, snazší správa systému a zvýšení produktivity práce na všech typech počítačů.

Mezi první zákazníky, kteří nasadili operační systém Microsoft Windows 2000, patří Česká pojišťovna, DattelKabel, Economia a Stavební fakulta VUT Brno.

Operační systém Microsoft Windows 2000 bude dodáván na trh ve čtyřech provedeních: Windows 2000 Professional pro pracovní stanice, určený pro nejširší použití, Windows 2000 Server pro počítačové sítě malých a středně velkých organizací, Windows 2000 Advanced Server pro základní kriticky důležité podnikové a webové servery a databázové operace a Windows 2000 Datacenter Server pro skladování dat, analytické systémy, simulace všeho druhu, vědecké výpočty ap. Do češtiny jsou lokalizovány první dvě varianty, tj. Windows 2000 Professional a Windows 2000 Server - bude to poprvé, co bude lokalizován i serverový produkt. České verze produktů budou k dispozici přibližně v první polovině dubna 2000.

Kontakt: Petr Říha, tel.: (02)61197111, e-mail: petrriha@microsoft.com

Klíčová slova PROTEXT-Microsoft