CSC sponzoruje sympózium o elektronickém obchodování v oblasti chemického průmyslu Průmysloví giganti, kteří se účastní akce v Amsterdamu, budou zkoumat nejnově

Computer Sciences Corporation (NYSE: CSC) bude mít patronát nad nejnovějším evropským sympóziem o elektronickém obchodování v oblasti chemického průmyslu, "E-Commerce for Chemicals", které se bude konat od 21. do 23. února v hotelu Okura v Amsterdamu.

Na sympózium se sjede přes 300 předních představitelů z oboru, kteří si vyslechnou přednášky odborníků na elektronické obchodování z CSC o nejmodernějším vývoji v oblasti virtuálních obchodních společností a internetových obchodů (Net Markets). CSC poskytuje kompletní sortiment služeb elektronického obchodování (e-business), včetně projektování internetových obchodů, jejich technologií, architektury, integrace a možností hostování.

"Spolupráce CSC s řadou předních internetových obchodů, jako jsou CheMatch, VerticalNet a e-STEEL, nám přinesla cenné zkušenosti s tímto důležitým a prudce se rozvíjejícím distribučním kanálem," říká Mike Beebe, prezident skupiny CSC pro chemii a energii. "Nedávno jsme dokončili studii této oblasti, která nám ukázala, že odborníci na informační technologie pro chemický průmysl považují elektronické propojení zákazníků, dodavatelů a partnerů za prioritu číslo jedna. Díky tomu víme, že naše cílové publikum má zájem o tento druh informací, které budeme poskytovat na sympóziu v Amsterodamu. "Většina společností v našem oboru již pochopila, že elektronické obchodování je stále důležitějším klíčovým faktorem úspěchu. Pomáháme těmto společnostem přeměňovat elektronické obchodování v realitu dneška, nechceme, aby to byla jen vize budoucnosti."

Norbert Nowicki, který stojí v čele týmu CSC pro strategii elektronického obchodování, povede na amsterdamském sympóziu interaktivní seminář, který bude simulovat celý proces průzkumu, návrhu, vývoje a realizace fiktivní chemické společnosti na Internetu.

"V příštích dvou letech se bude plných 90 procent obchodů v chemickém průmyslu realizovat po síti," poznamenal Nowicki. "Ignorovat tuto skutečnost znamená ustrnout ve vývoji."

Nezávislí odborníci souhlasí, že v této oblasti spočívá značný potenciál. Makléřská firma Bear Stearns, která se zabývá obchody v oblasti bankovnictví a cenných papírů, odhaduje, že do roku 2003 budou internetové obchody ročně elektronicky obchodovat 438 miliard USD ve zboží a službách a budou svým účastníkům vytvářet úspory ve výši 57 miliard USD.

Společnost CSC byla a je průkopníkem ve vývoji a zavádění internetových obchodů a nyní se stará o 25 klientů, včetně špiček mezi internetovými obchody, jakými jsou VerticalNet, e-STEEL a CheMatch. Společnost neustále vyvíjí nejrůznější iniciativy zaměřené na zdokonalování technologií a standardů potřebných k podpoře elektronického obchodování mezi firmami ve velkém. CSC spolupracuje se společností CommerceNet, největším nezávislým sdružením uživatelů, poskytovatelů a vývojářů elektronického obchodování na světě, na vývoji rámcové specifikace pro propojení elektronického obchodu, přemosťující propast mezi jednotlivými nesourodými, speciálními řešeními elektronického obchodu a formáty XML. V květnu 1998 založila CSC společnost Ontology.Org, nezávislou výzkumnou organizaci usilující o zdokonalení praxe XML prostřednictvím zavádění speciálních technik a sdílení ontologií.

Computer Sciences Corporation pomáhá svým klientům z řad průmyslových podniků i vládních organizací využívat informační technologie k dosahování jejich strategických a provozních cílů. Přes 57.000 zaměstnanců ve více než 700 pobočkách po celém světě připravuje na míru šitá řešení z široké nabídky integrovaných služeb a technologií, včetně strategií a technologií elektronického obchodování, managementu a poradenství v oblasti informačních technologií, vývoje a integrace systémů, aplikačního softwaru a informačních technologií a decentralizace podnikových procesů.

Od svého založení v roce 1959 je CSC vyhlášená svou pružností ve vztazích s klienty. Díky řadě smluv s firmami, které se zabývají hardwarovými a softwarovými technologiemi, je společnost schopna nacházet a vytvářet řešení ušitá na míru konkrétním potřebám každého klienta. Za fiskální rok končící 31. prosince 1999 zaznamenala CSC tržby 9,1 miliardy USD. Centrálu má v El Segundo v Kalifornii. Více informací najdete na internetových stránkách společnosti na www.csc.com . Internetové stránky: http://www.csc.com/ Kontakt: Theresa McDermitová, marketingová manažerka skupiny pro chemii a energii, +1 302-391-6068, tmcdermi@csc.com nebo Frank Pollare, ředitel korporace pro informování veřejnosti, +1 302-615-1601, fpollare@csc.com, oba z Computer Sciences Corporation

Klíčová slova PROTEXT-CSC

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace