Windows 2000 v přímém přenosu

Internetový portál MSN.ATLAS.CZ - aukce a přímý přenos prostřednictvím internetu.

První český internetový portál MSN.ATLAS.CZ zprostředkuje po internetu v úterý 22. února 2000 přímý přenos uvedení operačního systému Windows 2000 společnosti Microsoft do prodeje na českém trhu a dražbu prvního balení Windows 2000 Professional.

Uvedení Windows 2000 v České republice bude doprovázet několik akcí. Sledovat ho mohou všichni, kteří mají přístup na internet. V pondělí 21. února 2000 od 24:00 hodin až do 18:00 hodin 22. února 2000 se zájemci budou moci zúčastnit na aukčním serveru českého internetového portálu MSN.ATLAS.CZ na adrese http://aukce.atlas.cz speciální jednodenní charitativní aukce špičkového softwarového produktu společnosti Microsoft. První balení Windows 2000 Professional v České republice bude vydraženo ve prospěch konta Bariéry Nadace Charty 77, konkrétně projektu Počítače proti bariérám, který si klade za cíl poskytnout postiženým spoluobčanům nejen možnost (mnohdy jedinou) komunikovat s okolním světem, ale i najít kvalifikované zaměstnání.

"Cíl dražby byl od počátku jednoznačný: výtěžek aukce přijde na Konto Bariéry, konkrétně na podporu jeho projektu nazvaného Počítače proti bariérám. Společnost Microsoft Česká republika stála před téměř čtyřmi lety u jeho zrodu a je stále jeho hlavním sponzorem. Je proto samozřejmé, že uvítáme, budou-li se moci z uvedení našeho nového operačního systému radovat i naši méně šťastní spoluobčané," prohlásil ing. Jan Mühlfeit, generální ředitel české pobočky společnosti Microsoft.

Pavel Sodomka, ředitel pro strategický rozvoj společnosti ATLAS.CZ, dodává: "Spojení špičkových technologií a nového komunikačního prostředku, jaký internet představuje, umožní oslovit široké spektrum návštěvníků našeho portálu a přispět netradiční formou k dobrému záměru."

Vydražitel bude oznámen 22. 2. 2000 ve 20:40 hodin na slavnostním večeru k uvedení operačního systému Windows 2000 na pražském výstavišti v Letňanech. Výtěžek z aukce převezme paní Božena Jirků z Nadace Charty 77. Celý večer je možné sledovat od 19 hodin na portále MSN.ATLAS.CZ na serveru http://live.atlas.cz.

ATLAS.CZ, a.s. (http://msn.atlas.cz) je česká akciová společnost provozující první portál v České republice. Cílem je poskytovat všem uživatelům internetu rychlé, profesionální a spolehlivé portálové služby v plné šíři a tím jim umožnit snadnou orientaci v internetu. Portál = vstupní brána (archit.), v internetové terminologii vstupní bod do internetu, poskytující širokou škálu služeb, zahrnující kromě jiného vyhledávání, personalizaci, freemail, freewebhosting a obchodování (nákupy, aukce).

Společnost Microsoft, s.r.o. (www.microsoft.com/cze). Posláním společnosti Microsoft v ČR je přinášet pozitivní změny do každodenního života našich lidí. Kdekoliv lidé pracují, učí se nebo si hrají, usilujeme o usnadnění jejich života prostřednictvím informačních technologií nejvyšší světové úrovně, které jsou lokalizovány nebo přizpůsobeny našemu trhu. Microsoft je připraven přispět ke zkvalitnění vzdělání, zvýšení produktivity práce, pozvednutí konkurenceschopnosti našich firem a umožnění integrace našeho státu do NATO a EU podporou rozvoje dovedností v oblasti informačních technologií a počítačové gramotnosti v naší zemi.

ATLAS.CZ, a.s. Microsoft, s.r.o. Kontakt: Dagmar Haltmarová Kontakt: Petr Říha Email: haltmarova@atlas-as.cz Email: petrriha@microsoft.com Telefon: +420 (2)51014311 Telefon: +420 (2) 61197111

Tiskové zprávy společnosti ATLAS.CZ naleznete ve formátech Word 97 a RTF rovněž na http://press.atlas.cz.

Názvy společností a produktů v textu uvedených mohou být obchodními značkami příslušných vlastníků.

Klíčová slova PROTEXT-Atlas.cz-Microsoft

IT, telekomunikace