Sdělení televize Nova

Sdělení televize Nova:

Témata pořadu Občanské judo, který televize Nova vysílá 21. dubna ve 22:10, budou:

K panu Linhartovi pravidelně docházel kominík čistit komín, protože majitel je ze zákona zodpovědný za stav komínů ve svém domě. Pan Linhart vždy řádně za vyčištění zaplatil a byl spokojen, že nemůže dojít k žádnému neštěstí. Pak ale došlo na rekonstrukci domu a překvapení na sebe nedalo dlouho čekat. Komíny nebyly vyčištěny vůbec. Ba naopak byly neprůchodné a hrozilo, že dojde k neštěstí. Kominík však opět přišel jakoby nic, a že vyčistil komíny, a chce tedy své peníze. Jak dokáže pan Linhart, že ho živnostník podvedl? Kolikrát ročně jste povinni své komíny dát čistit a jak lze práci kominíka kontrolovat?

Paní Václavíková měla nájemní smlouvu na prodejnu bývalé Jednoty. Nový majitel domu ji však vyházel veškeré zboží na ulici a prodejnu uzavřel. Byly smlouvy v pořádku? Dopustil se trestného činu? Dostane paní Václavíková náhradu škody?

Kontaktní spojení: Kateřina Savičová, tel.(02)21100563.

Klíčová slova Nova-Občanské judo

Média, společnost a životní styl