Společnost TANGER v prosinci zprovoznila první český portál EOTEl WAPinfo

Společnost TANGER computersystems, s.r.o., významný provozovatel on-line služeb (www.eotel.cz) zprovoznil v prosinci loňského roku první český portál EOTEL WAPinfo (wap.tanger.cz) včetně řady informačních služeb, které jsou přístupné na bázi nového standardu pro mobilní telefony, označovaného jako WAP (Wireless Application Protocol). Majitelé mobilních telefonů, které zmíněný standard podporují, tak mají přístup k bohaté nabídce informačních a komunikačních služeb jako například: elektronická pošta, kursy cenných papírů a měn v reálném čase, monitoring tisku, vyhledávací portál, databáze obchodního rejstříku, telefonního seznamu a celé řady dalších informačních zdrojů přímo ze svého mobilního telefonu. Společnost Tanger computersystems s.r.o. se tak zařadila k několika málo firmám, které operátorům nabídly funkční a připravené řešení poskytování informací na mobilní telefony podporující standard WAP.

Tanger computersystems, s.r.o., Keltičkova 62, 710 00 Ostrava 10, tel.: +420-69-6242052, tanger@tanger.cz, www.eotel.cz, wap.tanger.cz, je privátní česká společnost specializující se na poskytování informačních služeb v reálném čase prostřednictvím satelitu, sítě Internet, kabelové televize a mobilních telefonů. Dále vyvíjí a dodává informační služby a technologie (SMS, WAP) operátorům mobilních telefonních sítí GSM.

Kontakt: Martin Beněk, TANGER computersystems, s.r.o., Keltičkova 62, Ostrava 10, tel.: (069)6242052, fax: (069)6242055. E-mail: tanger@tanger.cz

Klíčová slova PROTEXT-Tanger computersystems-EOTEL WAPinfo

IT, telekomunikace