Sirocco Aerospace International S.A.E. dnes oznámila jmenování Thomase J. Smitha prezidentem a výkonným ředitelem. Smith byl také zvolen ředitelem firmy a člene

Pan Smith je veteránským představitelem leteckého průmyslu, který předtím působil jako prezident a výkonný ředitel v amerických firmách Fairchild Aircraft a Mooney Aircraft a jako starší viceprezident pro provoz v nizozemské firmě Fokker Aircraft. Navíc je Smith bývalým předsedou General Aviation Manufacturers'Association a v současné době je ředitelem Kitty Hawk, Inc., provozovatele mezinárodní nákladní letecké dopravy v Dallasu. Smith bude sídlit v Londýně na ředitelství společnosti.

Dr. Ibrahim Kamel, zakladatel a předseda Sirocco, prohlásil: "Jsme velmi potěšeni, že se zkušený představitel letectví jako je Tom Smith připojil k naší společnosti jako prezident a výkonný ředitel. Jeho mezinárodní zkušenosti a výčet úspěchů v leteckém průmyslu budou neocenitelné, až povede naše úsilí směřující k celosvětové certifikaci a nasycení trhu nového letadla TU-204-120 pro 200 cestujících a s doletem 2000 námořních mil.

Společnost Sirocco Aerospace International byla založena v roce 1996, aby uvedla na trh a poskytovala nepravidelnou produktovou podporu novému letounu TU-204-120, poháněnému motory Rolls Royce RB-211. Je to moderní nákladní a osobní letadlo s celoskleněným kokpitem, zkonstruované konstrukční kanceláří Tupolev v Moskvě a vyráběné ruskou společnosti Aviastar v Uljanovsku.

Sirocco Aerospace International má kanceláře v Káhiře, Moskvě a Londýně. Air Cairo, letecký zákazník firmy Sirocco, nedávno zavedl pravidelné lety mezi Káhirou, Kyjevem a Moskvou.

Dotazy mohou být směrovány na: Londýn: Sirocco Aerospace International (UK) Ltd Tel: (+44) 171 204 0120, Fax: (+44) 171 204 0121 Káhira: Sirocco Aerospace International S.A.E. Tel: (+202) 361 0020, Fax: (+202) 361 0040 Moskva: Sirocco Aerospace International, Moscow Tel: (+7) 095 937 6675, Fax: (+7) 095 937 6676

Klíčová slova PROTEXT-Sirocco Aerospace

Evropa, EU, NATO (es)