ABN AMRO se připojuje ke konsorciu Tradepoint, které vede Instinet

Skupina firem, která v červenci vytvořila konsorcium za účelem získání majority v Tradepointu dnes oznámila, že ABN AMRO Bank. N.V. se připojila jako člen konsorcia. ABN AMRO převezme v konsorciu 9,02procentní podíl, rovnající se podílu těch, kteří se připojili od září. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Nyní je v konsorciu jedenáct předních makléřských firem a firem poskytujících finanční služby: Instinet Corporation, vedoucí konsorcia a plně vlastněná pobočka Reuters Group PLC (Nasdaq: RTRSY) a největší makléřská agentura na světě; American Century, přední americká společnost - vzájemný fond spravující aktiva ve výši přes 85 miliard USD; Archipelago, přední americká elektronická komunikační síť (ECN); a přední světové finanční firmy J.P. Morgan (NYSE: JPM) a Morgan Stanley Dean Witter and Co. (NYSE: MWD), Warburg Dillon Read, Credit Suisse First Boston, Dresdner Kleinwort Benson, Merrill Lynch, Deutsche Bank a nyní ABN AMRO.

"Dnešní investice ABN AMRO je dalším zhodnocením přínosů modelu proziskové elektronické akciové burzy, která začíná převažovat v celé Evropě," řekl Doug Atkin, výkonný ředitel Instinet Corporation. "Dlouho jsme podporovali model proziskové burzy jako prostředek pro investory k získání větší efektivnosti ze světových finančních trhů. Investice členů konsorcia Tradepoint jsou náznakem směru, kterým se světové finanční trhy potřebují ubírat."

ABN AMRO je jedním z předních světových makléřů cenných papírů s přítomností na 40 akciových burzách a s více než 700 prodejních a obchodních profesionálů na celém světě. Nick Bannister, světový šéf pro cenné papíry v ABN AMRO, uvedl: "Dnešní investice ABN AMRO zdůrazňuje náš závazek stát v čele rozvoje trhů. Zvláště je ABN AMRO zavázáno k podpoře efektivnějších trhů a lepšímu přístupu k likviditě pro své klienty."

Tradepoint Financial Networks PLC (Vancouver: TFN.V), elektronická burza uznávaných investic se sídlem ve Spojeném království, je elektronický, zakázkami hnaný trh cenných papírů pro britské cenné papíry s plně transparentní knihou zakázek. Tradepoint, založený jako prozisková akciová burza, poskytuje členům účinný elektronický přístup a možnost redukovat náklady na investice. Tradepoint má více než 80 členů, včetně finančních institucí a makléřů-dealerů. Členové konsorcia podporují modely trhu, které jsou v souladu se zájmy emitentů a investorů a proto považují Tradepoint za strategicky důležitou skutečnost změn, ke kterým dochází akciových trzích v celém světě. ots Original Text Service: Instinet Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Camy Vazifdar, 212-310-4511, nebo Karen Cleale, +44- 171-680-3087, oba z Instinet; nebo Duncan Paterson z TP Group LDC Tradepoint Consortium +44-171-546-1113; nebo Martin Winn z ABN AMRO, +44-171- 678-8244

Klíčová slova PROTEXT-Tradepoint-ABN AMRO Bank

Evropa, EU, NATO (es)