Bemis kupuje Carrara & Matta/celosvětový výrobce toaletních sedátek vnáší své profesionální znalosti

Nabídka k růstu přední italské firmy vyrábějící toaletní sedátka a příslušenství koupelen/Carrara & Matta si ponechá název a značku

Společnost Bemis Manufacturing Company, která je mateřskou společností Bemis Ltd., koupila společnost Carrara & Matta. Carrara & Matta, která se specializuje na výrobu toaletních sedátek a příslušenství koupelen pro instalatéry a stavebníky, má sídlo ve Volpianu (Turín) v Itálii. Bemis Ltd. je dceřinou společností Bemis Manufacturing Company se sídlem v USA, největšího světového výrobce toaletních sedátek pro nebytové použití a domácnosti. Kupní cena nebyla zveřejněna.

Akvizicí jedné z předních italských firem vyrábějících toaletní sedátka a příslušenství koupelen zvyšuje Bemis svou přítomnost v Itálii a jde o součást evropské iniciativy soukromého výrobce z USA - iniciativy, která výrazně posiluje úsilí společnosti Bemis o účast na trhu zemí euro prostřednictvím místního zastoupení, místních produktů a místní podpory.

"Bemis si uvědomuje, jak je důležitá místní přítomnost pro efektivní vyhovování potřebám trhu," uvedl Philippe Ubaghs, viceprezident a výkonný ředitel pro mezinárodní operace společnosti Bemis. "Tato smlouva nám to umožňuje, a také budeme mít prospěch z klientely a zkušeností Carrara & Matta z výroby termosetových toaletních sedátek v nejrůznějších stylech a barvách."

Jako dcera společnosti Bemis si Carrara & Matta ponechá svou značku a bude nadále podnikat pod jménem Carrara & Matta. Smlouva by podle očekávání neměla mít vliv na zaměstnanost 60 let staré společnosti a její současný management zůstane na svých místech.

Bemis, globální čelní společnost ve výrobě a prodeji toaletních sedátek, vnáší do společnosti Carrara & Matta své profesionální inženýrské zkušenosti, rozšířený sortiment výrobků, posílení servisu, provozní efektivity, výrobní podporu a širší distribuci se svými zastoupeními v Británii, Kanadě, Mexiku, Chile, Číně a USA. Přítomnost, filosofii a podporu Bemisu pocítí zákazníci společnosti Carrara & Matta a italský trh v příštích několika letech s tím, jak společnost oznámí nově definovanou strategii.

Na oplátku Carrara & Matta nabízí Bemisu technologii na rozšíření výrobkových kategorií o termosetová a polyesterová toaletní sedátka plus řady příslušenství a doplňků do koupelen, což je pro Bemis prvním vstupem na toto pole.

"Věříme, že náš nový vztah s Bemisem přinese naší společnosti, jejím výrobkům a službám hodně," uvedla Albertina Penato, generální ředitelka společnosti Carrara & Matta. "Tato smlouva umocní jedinečné silné stránky obou společností na italském trhu a na jiných trzích."

Akvizicí Carrara & Matta si Bemis zajišťuje pozici předního výrobce toaletních sedátek v Itálii. Mimo USA má Bemis společné podniky v Evropě, kanadě, Mexiku, Jižní Americe a Číně.

Jako čelní světová společnost ve výrobě toaletních sedátek nabízí Bemis Manufacturing Company nejširší dostupný sortiment výrobků pro všechny aplikace, od domácností přes podniky až po instituce. Společnost prodává svá termoplastová, termosetová a formovaná dřevěná sedátka všem tržním kanálům - maloobchodu, instalatérům a stavebníkům a výrobcům originálního zařízení (OEM).

Výrobky Bemis jsou distribuovány v Severní, Střední a Jižní Americe, Evropě a na Dálném východě prostřednictvím národních a regionálních sítí dealerů. Bemis Manufacturing Company a její dceřiné společnosti zaměstnávají na celém světě přes 2000 osob.

Carrara & Matta, založená v roce 1940, má sídlo ve Volpianu (Turín) v Itálii a zaměstnává 84 osob. Přední italská firma v oblasti výroby toaletních sedátek a příslušenství koupelen se specializuje na distribuci instalatérům a stavebníkům a v roce 1996 obdržela certifikát ISO 9002.

Bemis Manufacturing Company, která je od svého založení v roce 1901 soukromě vlastněná a provozovaná, je přední světový výrobce různých značkových výrobků a je největším světovým výrobcem toaletních sedátek. K zákazníkům společnosti patří přední společnosti ze seznamu 500 firem časopisu Fortune a její značkové výrobky jsou prodávány předním maloobchodníkům a velkoobchodníkům po celém světě s distribucí prostřednictvím národních a oblastních sítí dealerů. Více informací o Bemis Manufacturing Company a jejích výrobcích, schopnostech a výrobních závodech na celém světě najdete na webové stránce společnosti na adrese http://www.bemismfg.com anebo je možné zavolat do ústředí společnosti Bemis v Sheboygan Falls ve státě Wisconsin v USA na číslo 800-558- 7651, anebo do Bemis Ltd., evropské dceřiné společnosti, na číslo 01282 438717.

ots Original Text Service: Bemis Manufacturing Company

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Philippe Ubaghs, Vice President a Managing Director, Bemis International, 01282 438717, phu@bemis.co.uk, nebo David Bolland, Group Product Manager, Bemis International, Sheboygan Falls, Wisconsin USA, + 920-467-4621, dsb@bemismfg.com, nebo Denise Pazur, Jacob & Clark Marketing, Sheboygan, WI USA, + 920- 451-9880, dmp@jacobclark.com, za Bemis International

Webová stránka: http://www.bemismfg.com