PayNet podepisuje dlouhodobou smlouvu o spolupráci s CSC PLOENZKE a PricewaterhouseCoopers

WALLISELLEN (Švýcarsko) 21. prosince(PROTEXT/) Společnost EUROPAY (Switzerland) SA podepsala dlouhodobou smlouvu o spolupráci se společnostmi CSC PLOENZKE a PricewaterhouseCoopers týkající se PayNet, systému elektronického vystavování účtů a placení (Electronic Bill Presentment and Payment system - EBPP), který je už v provozu ve Švýcarsku. Spolupráce mezi těmito dvěma mezinárodními poradenskými společnostmi napomůže vzájemnému transferu know-how a rozšíření použití systému PayNet ve Švýcarsku a Evropě.

CSC PLOENZKE a PricewaterhouseCoopers chtějí PayNet zavést jako součást svých celkových aktivit na poli poradenství zákazníkům. Zajistí, aby byl PayNet systematicky začleněn do existujících platebních systémů jak pro účty věřitelů, tak dlužníků. Společně budou definovat parametry a podle toho přizpůsobí procesy. To umožní napojení systému PayNet řízení pracovních toků, správu hotovosti, EDI/EDIFACT a elektronický obchod.

PayNet je vhodný jak pro placení mezi podniky a zákazníky tak mezi podniky navzájem. Systém je založen na koncepci více bank, více měn a více jazyků. PayNet vyvinula společnost EUROPAY (Switzerland) SA v úzké spolupráci s celou řadou velkých finančních institucí, k nimž patří Credit Suisse, UBS, Postfinance a ZKB. Od listopadu byl také představen na německém trhu prostřednictvím dceřiné společnosti PayNet AG (Deutschland). Siemens, Crossair a Murrelectronic (abychom jmenovali alespoň několik společností) začaly používat PayNet pro elektronickou fakturaci v dubnu 1999. PayNet očekává v Evropě v příštích letech bezprecedentní rozmach elektronického zpracování plateb. Faktory, které pohánějí tento růst, jsou rychlý rozvoj Internetu a elektronického obchodu na jedné straně a značný potenciál upevnění vztahů se zákazníky prostřednictvím elektronické fakturace.

ots Original Text Service: EUROPAY

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt pro další informace ve Švýcarsku: Abundi Schmid, Director, Marketing Communication EUROPAY(Švýcarsko) SA,

Hertistrasse 27, CH-8304 Wallisellen