SunGard Treasury Systems získají Global Information Solutions Ltd.

SunGard Treasury Systems dnes oznámila, že podepsala definitivní dohodu o získání novozélandské společnosti Global Information Solutions Ltd. (GIS). V rámci transakce GIS získá zpět světová distribuční práva na své produkty a související podnikatelské operace od australské KPMG Information Solutions Pty.Ltd. (KPGM IS). SunGard Treasury Systems je jednotka SunGard Data Systems Inc. (NYSE: SDS). Transakce, která má být ukončena v prvním čtvrtletí 2000, zřejmě nebude mít materiální dopad na finanční výsledky SunGard Data Systems Inc. Podmínky akvizice nebyly zveřejněny.

GIS je předním mezinárodním poskytovatelem pokladničních informačních systémů pro velké korporace a banky. Ředitelství a vývojový personál GIS sídlí v Christchurch na Novém Zélandě. Prodeje a podpora jsou realizovány prostřednictvím smíšeného podniku s KPMG IS v Londýně a Sydney a v USA ze Stamfordu, Connecticut. Veškerý personál a obchody distribuční činnosti smíšeného podniku budou v rámci transakce získány firmou SunGard Treasury Systems. Produkt Quantum firmy GIS je systém pokladničního řízení v reálném čase druhé generace pro firmy a finanční instituce. Quantum nabízí kompletní funkčnost a bude doplňovat stávající čtyři produkty SunGardu - ResourceIQ2, GTM, ICMS/TS a ProFX.

Dramatický růst informačních požadavků firemních a bankovních pokladen vytvořil potřebu širší funkčnosti systémů, většího geografického krytí a větší odbornosti personálu. Rozšířený produkt a geografické krytí, které tato transakce poskytne společným klientům SunGardu, stejně jako rozšířené krytí takových technologických pokroků jako je eTreasury(TM) SunGardu, jedinečnou pozici pro lepší službu současným i budoucím potřebám zákazníků. S firemními a bankovními zákazníky ve více než 20 zemích již SunGard Treasury Systems představuje největšího světového dodavatele řešení pro řízení pokladen a rizik.

Gary Bishop, prezident SunGard Treasury Systems, řekl: "Kombinované zdroje a odbornosti SunGardu a GIS nám umožní rozšířit světový dosah. Podpora všech stávajících produktů pod jednotnou strategií posílí pozici SunGardu jako jediného prodejce, nabízejícího firemním a bankovním pokladnám kompletní řešení, od řízení hotovosti a finančního plánování a prognózování až po obchodování a řízení rizik." SunGard Treasury Systems je jednotka ze skupiny SunGard Securities Trading Systems a je řízena výkonným ředitelem skupiny Gregem Pondem.

Lester Singleton, zakladatel a ředitel GIS, a jeho tým se spojí se SunGard Treasury Systems k podpoře kombinovaných produktů SunGardu a GIS. Pan Singleton to komentoval: "Jsme velmi potěšeni, že spojíme síly se SunGard Treasury Systems. Tato podnikatelská kombinace zajistí, že naši klienti budou mít nadále přístup k nejmodernějším dostupným systémům. Naše filozofie a produkty jsou vysoce kompatibilní a my budeme našim zákazníkům nadále poskytovat zvýšenou hodnotu."

Předseda KPMG Management Consulting pro asijsko-tichomořský region John Humphreys řekl: "Jsme rádi, že máme Global Information Solutions jako našeho strategického partnera pro řešení pokladničních a bankovních systémů po mnoho let. Těšíme se, že budeme nadále budovat tento vztah a že se Global Information Solutions a naše společné distribuční činnosti stanou součástí organizace SunGard."

Sun Treasury Systems je provozní jednotkou SunGard Data Systems Inc. Oborem podnikání SunGardu jsou počítačové služby a aplikační software. SunGard je jediným široce specializovaným poskytovatelem systémů podpory majetkových investic a je průkopníkem a předním poskytovatelem kompletních služeb oživování počítačů. Jeho akcie jsou obchodovány na New York Stock Exchange pod symbolem SDS.

Prohlášení "bezpečného přístavu" podle Private Securities Litigation Reform Act z roku 1995

Prohlášení o dopadu shora uvedené transakce na finanční výsledky SunGard Datra Systems Inc. ("společnosti") a všechna další prohlášení v této zprávě, kromě historických skutečností, jsou výhledová prohlášení podléhající rizikům a nejistotám, která se mohou kdykoliv změnit a odlišovat od skutečných výsledků. Výhledová prohlášení obsahují informace o možných nebo předpokládaných budoucích finančních výsledcích společnosti a obvykle obsahují slova jako: "věří", "zamýšlí", "očekává", "předpokládá" a podobné výrazy. Společnost odvozuje většinu svých výhledových prohlášení z provozních rozpočtů a prognóz, které jsou založeny na mnohých podrobných předpokladech. I když společnost věří, že její předpoklady jsou rozumné, upozorňuje na některé problémy v předpovídání určitých důležitých faktorů, jako je čas a objem prodeje softwaru, dopad problém Y2K na software a služby, nákupní rozhodování, čas a rozsah technologického vývoje a vyřešení Y2K, integrace a výkonnost akvizic, vyhlídky na budoucí akvizice a celkový stav sektoru finančních služeb. O těchto faktorech pojednávají materiály společnosti u Komise pro cenné papíry a burzy, včetně nedávného formuláře 10-K, jehož opis lze získat od společnosti bez poplatku. ots Original Text Service: SunGard Treasury Systems Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Press: Gary Bishop, nebo Corporate: Greg Pond, 818-223- 2300, oba z SunGard Treasury Systems Webová stránka: http://www.sungardtreasury.com

Klíčová slova PROTEXT-SunGard

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)