Začalo natáčení filmu společnosti DreamWorks Pictures "An Everlasting Piece" v režii Barryho Levinsona

Režisér Barry Levison nyní natáčí v Dublinu a v Severním Irsku pro společnost DreamWorks Pictures komedii "An Everlasting Piece".

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990714/LAW056)

Levinson je držitelem Oscara Americké filmové akademie za svůj snímek "Rain Man" v kategorii nejlepší film. Nyní sklízí uznání za "Liberty Heights". Mezi jeho další oceněné snímky patří "Bugsy", za který získal nominaci na Oscara, "Avalon", "Good Morning, Vietnam", "The Natural" a "Diner".

"An Everlasting Piece" se odehrává v turbulentním prostředí Belfastu 80. let, kde holič Holm, katolík, a protestant George uzavřou nerovné obchodní partnerství, aby ovládli trh s parukami a přinesli do Severního Irska "piece(s)".

Autorem scénáře je Barry McEvoy, který jím jako scénárista debutuje. McEvoy rovněž hraje jednu z hlavních rolí - Colma. Roli George převzal F. O'Byrne, nominovaný na "Tony" za svou práci na Brodway v "The Beauty Queen of Leenane". V dalších rolích vystupuje Anna Frielová, která si zahrála v brodwayské produkci "Closer", proslavené kriktiky, a populární irský komik Billy Connolly, jenž hrál ve filmech jako "Mrs. Brown" a "Indecent Proposol".

Producentem "An Everlasting Piece" je držitel Oscara Mark Johnson ("Rain Main"), Barry Levinson, Paula Weinsteinová ("Analyze This"), Louis Di Giamo ("Donnie Brasco") a Jerome O'Connor. Vedocí produkce je Patrick McCormick.

DreamWorks SKG založili v roce 1994 tři hlavní partneři - Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg a David Geffen za účelem produkce hraných filmů, kreslených trikových filmů, sítí, programů pro televize a kabelové televize, videonahrávky, zvukové snímky, knihy, hračky, spotřební zboží a interaktivní zábavu. Další informace lze získat u Vivian Mayerové, DreamWorks Pictures, (USA) 818-733-6674. Původní text ots: DreamWorks Pictures, na internetu: http://www.newsaktuell.de. Kontakt: Vivian Mayerová, DreamWorks Pictures, (USA) 818-733- 6674. Foto: NewsCom:http://www.newscom.com/cgibin/prnh/

Klíčová slova PROTEXT-DreamWorks Pictures

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)