Poliglás investuje tři miliardy Kč do dceřiných firem

Poliglás, jeden z předních evropských výrobců stavebních hmot, oslavuje 50. výročí své existence a oznamuje investice tří miliard Kč do svých evropských dceřiných společností. Poliglás, založená ve Španělsku před padesáti lety, je jasným příkladem trvalého vývoje a růstu společnosti, jejíž úsilí o trvalé zlepšování a ochranu životního prostředí spolu s nedílnou jakostí jejích produktů jí získalo pozici nejvýznamnějších evropských společností v odvětví.

Poliglás je průmyslový podnik, který usiluje o uspokojení potřeb stavebnictví v oblasti přirozeného osvětlení a tepelně- akustické izolace. Její sortiment vychází ze dvou výjimečných výrobkových řad: izolace se značkovými jmény GLASCO, GLASCOFOAM, GLASCOPOR a GLASCOROCK, a přirozeného osvětlení v širokém sortimentu pod značkou GLASCOLUX.

Výkonný ředitel společnosti Poliglás, Juan Masia Figueras, uvedl: "Chceme být společností uznávanou pro její kvalitu, její efektivitu a její trvalé inovace. Usilujeme o provádění a rozšiřování našich aktivit prostřednictvím etického podnikání s respektováním zákonů a s cílem bezpečnosti osob a zařízení, aniž bychom zapomínali na potřebu chránit životní prostředí."

Začlenění do koncernu Uralita Group v roce 1988, jedné z předních světových firem ve stavebnictví, jako jeho nové divize vyrábějící izolace, dalo společnosti mocný impuls v její snaze o evropskou expanzi. Poliglás, která má výrobní závody ve Francii, Španělsku, Německu a Maďarsku a kanceláře a sklady ve většině evropských zemí, dosáhla v roce 1998 obratu téměř 4,22 miliardy Kč, což znamená ve srovnání s předchozím rokem růst o 22 procent a představuje to zhruba 14 procent celkových tržeb skupiny Uralita Group. Cash flow představuje asi 578 miliónů Kč.

V roce 1999 Poliglás nadále prožívá vzestupný trend z posledních let, její tržby dosáhly do srpna 3,1 miliardy Kč a předpověď na celý rok počítá s tržbami 5,335 miliardy Kč. Předpověď investic na rok 2001 počítá se zhruba třemi miliardami Kč, což může jen přispět k otevření nových trhů v příštích několika letech.

Kontakt pro další informace: Aszódy Tamas, H-8300 TAPOLCA Keszthelyi út, 53, tel.(0036) 87 322 133 - fax: (0036) 87 322 378- e-mail: taszody@poliglas.grusa.com

Klíčová slova PROTEXT-Poliglás

Stavebnictví, bydlení a reality