Heinz dokončil akvizici UB Frozen and Chilled Foods

H. J. Heinz Company (NYSE: HNZ) dnes oznámila, že dokončila akvizici UB Frozen and Chilled Foods od United Biscuits (Holding) plc z Británie. Transakce, která má hodnotu přibližně 317 miliónů USD, byla ohlášena v tiskové zprávě 22. října.

"Připojení značek UB umožní Heinzovi vysoce rozšířit své rychle rostoucí podnikání v mrazených a chlazených potravinách ve Spojeném království, kde tento atraktivní potravinářský sektor s přidanou hodnotou také rychle roste o 5 až 10 procent ročně," poznamenal prezident a výkonný ředitel Heinze William R. Johnson.

UB Frozen and Chilled Foods je jednou z předních společností ve Spojeném království a Irsku, která vyrábí mrazené dezerty a vegetariánské bezmasé výrobky, mrazené pizzy a mrazené bramborové produkty, ale i čerstvé sendviče.

Firma prodává a poskytuje licence na řadu dobře známých značek. Patří mezi ně pizzy San Marco; Go Ahead! Brand; dezerty McVitie's American Dream a Jane Asher; vegetariánské bezmasé výrobky Linda McCartney a mrazené bramborové produkty s přidanou hodnotou pod obchodními názvy Ross, Hula Hoops a Harry Ramsden.

Malcolm Ritchie, výkonný viceprezident společnosti Heinz a prezident Heinz Europe, řekl: "S touto akvizicí vybudujeme ziskové celoevropské podnikání v mrazených a chlazených potravinách, které vytvoří motor 500 miliónů USD ve vysoce výživných a chutných potravinách."

O SPOLEČNOSTI HEINZ: S obratem přes 9 miliard USD je H. J. Heinz Company jedním z předních světových zpracovatelů potravin a dodavatelem služeb v oblasti výživy. Jeho 50 filiálek pracuje v asi 200 zemí a nabízí více než 5700 druhů. Mezi nejslavnější značky společnosti patří Heinz, StarKist, Ore-Ida, 9-Lives, Weight Watchers, Wattie's, Plasmon, Farley's, Smart Ones, The Budget Gourmet, Rosetto, Bagel Bites, John West, Petit Navire, Skippy, Kibbles 'n Bits, Pounce, Wagwells, Nature's Recipe, Orlando, Olivine and Pudliszki. Informace o společnosti Heinz jsou k dispozici na http://www.heinz.com . ots Original Text Service: H. J. Heinz Company Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Media: Ted Smyth, SVP-Corp. & Govt. Affairs, (USA) 412- 456-5780, nebo Debbie Foster, Director-Corp. Comm., (USA) 412- 456-5778, nebo Jack Kennedy, GM-Strategic Comm., (USA) 412-456- 5923 Investoři: Jack Runkel, VP-Investor Relations, (USA) 412- 456-6034 V Evropě: Nigel Dickie nebo David Wells, Heinz Public Affairs, +44-181-848-2779 or 2778, všichni z Heinz Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/575757.html nebo fax, (USA) 800-758-5804, linka 575757 Webová stránka: http://www.heinz.com

Klíčová slova PROTEXT-Heinz-UB Frozen-Chilled Foods