eSoft a Hewlett-Packard Ink uzavřely licenční smlouvu na redphish/Hewlett-Packard v Německu bude provádět a poskytovat licence na Linux Internet Software a včle

Společnost eSoft Inc. (Nasdaq-SmallCap: ESFT), která vyvíjí a prodává softwarový soubor TEAM Internet(R) Linux(TM) pro malé podniky, dnes oznámila uzavření licenční a distribuční smlouvy s divizí komplementárních výrobků společnosti Hewlett-Packard Company (HP) v Německu.

V rámci smlouvy bude divize HP Complementary Product distribuovat softwarový balík TEAM Internet společnosti eSoft a také spolupracovat s inženýry eSoftu při vytváření na zakázku upravených integrovaných řešení na bázi operačního systému Linux tak, aby byla provozovatelná na hardwarové platformě HP. Kromě toho HP poskytne přímou podporu svým zákazníků u řešení eSoftu, přičemž pokud bude zapotřebí, poskytnou technickou podporu HP inženýři eSoftu.

"Poptávka trhu po řešeních na bázi Linuxu rychle roste a naše softwarová řešení "redphish" (TM) nabízejí našim partnerům výraznou výhodu snížení doby uvedení na trh," uvedl Jeff Finn, prezident a generální ředitel společnosti eSoft. "Tato smlouva urychlí cestu produktů eSoftu prostřednictvím distribučních kanálů HP a dá HP výhodu představení těchto řešení na německém trhu."

"Jsme naší smlouvou se společností eSoft velmi potěšeni," uvedl Bernd Kircher, ředitel podnikatelského rozvoje u HP Complementary Products. "eSoft se stal přední společností na trhu operačního systému Linux a věříme, že díky spolupráci budeme našim zákazníkům poskytovat výkonná internetová zařízení. Prostřednictvím této licenční dohody budeme schopni na zakázku upravovat a podporovat síťovou infrastrukturu našich zákazníků při jejich růstu."

Německá divize Complementary Products společnosti HP poskytuje svým zákazníkům produkty třetích stran, které jsou komplementární s výrobním sortimentem HP.

O společnosti eSoft Inc.

Společnost eSoft Inc. byla založena v roce 1984 a má sídlo v Broomfieldu ve státě Colorado. Společnost eSoft dodává rodinu zařízení a služeb na bázi Linuxu, které umožňují malým a středním podnikům využít plně výhod internetu. Rodina produktů TEAM Internet je určena pro podniky s až 200 pracovními stanicemi a poskytuje nízkonákladové připojení sítí LAN na Internet a zahrnuje celou škálu funkcí, včetně emailu, prohlížení na webu, zabezpečení ochranným systémem (firewall) podle certifikátu ICSA, webový server, vzdálený přístup a funkci virtuální soukromé sítě (VPN). Kontakt na společnost eSoft: 295 Interlocken Blvd., #500, Broomfield, Colo., 80021, USA; 303-444-1600 telefon, 303-444-1640 fax; www.esoft.com. TEAM Internet je registrovaná ochranná známka a redphish je ochranná známka společnosti eSoft Inc.

O společnosti Hewlett-Packard Company

Hewlett-Packard Company, přední globální dodavatel řešení a služeb výpočetní a zobrazovací techniky pro podniky a domácnosti, se zaměřuje na využívání příležitostí Internetu a šíření elektronických služeb.

HP má v plánu zahájit činnost Agilent Technologies jako nezávislé společnosti od poloviny roku 2000. Agilent se skládá z činností HP v oblasti testování a měření, polovodičových výrobků, chemické analýzy a zdravotnické techniky a má přední pozice ve více tržních segmentech.

HP má po celém světě 83.200 zaměstnanců a ve svém fiskálním roce 1999 měla celkové tržby z pokračujících operací ve výši 42,4 miliardy USD. Informace o HP, jejích produktech a programu společnosti pro rok 2000 je možné najít na webové stránce s adresou http://www.hp.com .

Všechny ochranné známky a registrované ochranné známky jsou vlastnictvím jejich příslušných majitelů.

Toto sdělení pro tisk obsahuje takzvaná "výhledová tvrzení" ve smyslu Zákona o reformě obchodování se soukromými cennými papíry (Private Securities Litigation Reform Act) z roku 1995. Tato tvrzení je možné často identifikovat podle použití takových termínů, jako "může", "bude", "očekává", "domnívá se", "předpovídá", "odhaduje" anebo slov podobného významu. Čtenáři by se na tato výhledová tvrzení neměli příliš spoléhat a společnost eSoft nemusí aktualizovat tato tvrzení tak, aby odpovídala dalšímu vývoji. Kromě toho tato výhledová tvrzení podléhají rizikům, nejistotám a důležitým faktorům, které mohou způsobit, že skutečné výsledky se budou od očekávaných výsledků významně lišit. K těmto faktorům patří nepříznivé ekonomické podmínky, vstup nových a silnějších konkurentů, nedostatek kapitálu, neočekávané náklady, nezdar při získávání souhlasu pro uvedení produktů v cizích zemích, nezdar využít přístupu na nové trhy, možnost, že nějaký konkurent vyvine komplexnější či méně nákladné řešení TEAM Internet a opožděné povědomí trhu o společnosti eSoft a jejích produktech. Čtenáři by měli tyto faktory zvážit stejně jako další faktory, uváděné ve zprávách, které společnost eSoft podává Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC).

ots riginal Text Service: eSoft Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Nina Piccinini, eSoft, (USA) 303-444-1600, linka 3255, nebo ninap@esoft.com; nebo Rich Miller, rich@metzger.com, nebo Joe Pate, joe@metzger.com, oba z Metzger Associates, (USA) 303-786-7000, za eSoft

Webová stránka: http://www.hp.com http://www.esoft.com

Klíčová slova PROTEXT-eSoft-Hewlett Packard Ink