Na kongresu urologů byl ohlášen průlom v léčbě

Urologové, kteří ve Stockholmu od 7. do 11.dubna navštíví 16.kongres Evropské asociace urologů, shlédnou premiéru léčby nazývané mimotělní magnetická inervace (ExMi (TM)), která je první neinvazní technologie zaměřená na léčbu močové inkontinence u žen.

Systém léčby v pánevní oblasti NEOCONTROL, který je nyní podroben přezkoumání kvůli získání certifikátu IS0 9001, představuje podle viceprezidenta marketingu NEOCONTROLU Stana Millera průlom v léčbě inkontinence. Očekává se, že během pěti dnů, kdy kongres proběhne, shlédne systém léčby NEOCONTROL více než 35.000 urologů z celé Evropy.

"Toto je první lékařský přístroj, který využívá ExMI k léčbě napětí, nutkání a močové inkontinence u žen," uvedl Dr.Niall Galloway, zdravotní ředitel projektu NEOCONTROL a šéf Emory Continence Center na lékařské fakultě Emory University v Atlantě, stát Georgia (USA).

NEOCONTROL byl vyvíjen společností Neotonus Inc. ve spolupráci s lékařskou fakultou Emory University a s Technologickým institutem. Společnost Neotonus vyvíjí, vyrábí a propaguje zdravotnické přístroje pro léčbu a zvládání neurologických a neuromuskulárních poruch.

Technologie

"Vědci z Technologického institutu v Georgii byli inspirováni základními pravidly fungování magnetických polí a silou jejich přitažlivosti," vysvětlil prezident a výkonný ředitel společnosti Neotonus Tony J.Morris. "Začali jsme uvažovat o magnetickém poli, které vyzařuje na určité úrovni řady paprsků, které se potom aplikují na nastavitelný rozsah takového magnetismu, který je vhodný k procvičování svalů v lidském těle," řekl Morris.

Léčba NEOCONTROLU se předepisuje lékařem a je prováděna ve zdravotnickém nebo v rehabilitační zařízení. Bez svléknutí jakékoliv části oblečení se pacient jednoduše posadí do pohodlného křesla, v kterém je zabudována magnetická technologie. Silné, vibrující magnetické pole - kontrolované sousedící elektrickou jednotkou - vyvolá kontrakce svalů v pánevní oblasti. Tyto kontrakce posílí svaly a tyto svaly získají větší odolnost. Nic se nedotýká kůže pacientky. Pacientka pouze cítí, jak se její svaly stahují a uvolňují, když jsou procvičovány. Pacientky necítí žádnou bolest.

Údaje z amerických klinických studií ukazují, že ze 48 žen, které postoupily úplnou osmitýdenní léčbu NEOCONTROL (sezení se konalo dvakrát za týden a netrvalo po každé déle než třicet minut) 52 procent žen uvedlo "úplně suché" a 83 procent uvedlo "výrazné zlepšení" jejich podmínek.

Když byly pacientky otázány, aby posoudily kvalitu jejich života z hlediska dvou faktorů, a to výměny absorbčních vložek za den a případy neudržení moče, pacientky uváděly 46procentní spokojenost před studií, na které se účastnily. Po osmi týdnech léčby spokojenost žen vyskočila na 76 procent.

Trh

Močová inkontinence postihuje 30 procent všech aktivních žen a mužů, kteří přesáhly 60 let. Protože věk je jedním z faktorů, který má na nemoci podíl, dospělé ženy před menopauzou mohou mít narůstající zážitky s neschopností udržet moč jako se svým hlavním zdravotním problémem. Tato terapie se také navrhuje k účinné léčbě navrácení svalového napětí post partum.

"NEOCONTROL by měl být prvním krokem v léčbě napětí a nutkání inkontinence žen. Upřednostňuje se proti jiným léčebným metodám, protože nejde o invazní, nepohodlnou nebo podvodnou metodu s nepříjemnými vedlejšími efekty," řekl Dr.Galloway.

Další informace o terapii NEOCONTROL jsou dostupné po zavolání amerického sídla společnosti Neotonus na tel: 011-770- 428-7356 nebo návštěvou webové stránky NEOCONTROLu na www.neocontrol.com. : Neotonus Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Katie Dailey ze společnosti Neotonus Inc. na tel: 011-770-428-7356; nebo Janet Howe nebo Melissa Tidwell of Howe & Associates tel: 011-214-760- 6026, pro Neotonus Inc. webová stránka: http://www.neocontrol.com

Klíčová slova NEOCONTROL