Tishman Speyer-Metodo a Funcef otvírají největší kancelářskou budovu nejvyšší třídy v Latinské Americe

Mezinárodní majitel a vývojový projektant nemovitostí, Tishman Speyer Properties, vstupuje na latinsko-americký trh dokončením věžového domu světové třídy v brazilském Sao Paulu.

V pondělí večer byla v Sao Paulu na slavnostním ceremoniálu oficiálně otevřena North Tower (Severní věž) ve středisku Centro Empresarial Nacoes Unidas (CENU). Je to největší kancelářská budova třídy A v Latinské Americe, která má 36 podlaží a 1,5 miliónu čtverečních stop plochy.

North Tower postavil americko-brazilský společný podnik s názvem Tishman Speyer-Metodo, který představuje spojení majitele a vývojového projektanta realit, společnosti Tishman Speyer Properties, a generálního stavebního dodavatele, Metodo Engenharia. Projekt financoval Funcef, jeden z předních brazilských penzijních fondů.

Jde o dokončení prvního stavebního projektu společnosti Tishman Speyer v Latinské Americe a druhý, kancelářská budova třídy A ve čtvrti Puerto Madero v Buenos Aires, je ve výstavbě.

"Jménem společnosti Tishman Speyer Properties a našeho globálního investičního partnera, Citigroup's Travelers Insurance, máme v plánu tady v Latinské Americe investovat do celé řady nových mezinárodních kvalitních projektů," uvedl Jerry I. Speyer, prezident a výkonný ředitel Tishman Speyer Properties. "Zaměřujeme se na latinskoamerický trh a věříme, že projekt North Tower je tady pro nás jen prvním z mnoha úspěšných projektů."

North Tower, která byla navržena a postavena s cílem vyhovět potřebám nájemníků z celého světa, nabízí nejvýše položené kancelářské prostory v Brazílii a nesrovnatelné vyhlídky na Sao Paulo. V současné době už je 80 procent zadáno pro přední nadnárodní společnosti. K nájemníkům, kteří se už nastěhovali, patří brazilská pobočka Microsoftu, DirecTV, Ford South America, Volvo a brazilská společnost Regus. Nájemní smlouvy už také podepsaly Giovanni, FCB, kanadský konzulát a brazilská firma Monsanto.

Victor Foroni, prezident společnosti Metodo Engenharia, uvedl: "Všichni jsme hrdí na tento projekt světové třídy, který skutečně stanovuje nový standard pro kancelářské budovy v Latinské Americe."

Saopaulské Muzeum moderního umění se zavázalo, že bude v hale North Tower vystavovat a obměňovat díla ze své sbírky. Výstava bude zdarma veřejnosti přístupná během pracovní doby v budově.

North Tower stojí v nejnovější obchodní čtvrti města poblíž letiště Congonhas a má snadný přístup k veřejné dopravě. K jeho vybavení patří 32.000 čtverečních stop obchodů a restaurací, místo pro přistávání helikoptér a téměř 2000 parkovacích míst. Výstavba Nort Tower v CENU byla zahájena v srpnu roku 1996.

Společníci

Tishman Speyer Properties je jedním z předním světových majitelů a vývojových projektantů realit. Společnost působí ze svého ústředí v New Yorku a z 15 kanceláří po celém světě s více než 600 odbornými pracovníky. Tishman Speyer má kanceláře v Sao Paulu, Buenos Aires, Madridu, Frankfurtu, Berlíně, Londýně, Paříži, Krakově, Varšavě, Washingtonu, Los Angeles, Chicagu, Houstonu a Connecticutu. Tishman Speyer už provedl vývoj projektů respektive získal do svého portfolia více než 36,4 miliónu čtverečních stop v hodnotě přes 10 miliard USD a patří k nim výškové kancelářské budovy, maloobchodní prostory, pozemky s bytovou výstavbou a zábavní střediska.

Metodo Engenharia je jedním z nejzkušenějších a nejznámějších generálních stavebních dodavatelů v Brazílii. Časopis Exame mu v roce 1992 udělil cenu "Nejlepší brazilská společnost roku."

Funcef - penzijní fond pod správou Caixa Economica Federal, je jedním z předních brazilských penzijních fondů. K jeho portfoliu realit patří nákupní střediska, hotely, ubytovací prostory, rekreační střediska, kancelářské budovy a tématické parky.

KONTAKT: TISHMAN SPEYER PROPERTIES

Steven Rubenstein

212/843-8043

OPAKOVANÉ SDĚLENÍ: New York 212-752-9600 nebo 800-221-2462; Boston 617-236- 4266 nebo 800-225-2030; SF 415-986-4422 nebo 800- 227-0845; LA 310- 820-9473