Společnost General Cable získala majetek BICC

Společnost General Cable Corporation (NYSE: GCN) dnes oznámila, že dosáhla definitivní dohody o převzetí veškerých aktiv a určitých pasiv společnosti BICC, celosvětového podnikatele na poli elektrických kabelů a kabelových systémů, za kupní cenu 275 miliónů liber (přibližně 440 miliónů USD) v hotovosti, která podléhá odsouhlasení. Kupní cena je značně snížena proti čisté účetní ceně získaného majetku. Společnost Chase Manhattan Corp. se dohodla, že zajistí financování 1,1 miliardy USD při poskytnutí finančních prostředků na akvizici, refinancování existujících dluhů a provozní kapitálové flexibility a k umožnění rozvoje dalších podnikatelských aktivit.

Akvizicí se plánuje kombinace činností společnosti BICC v Evropě, Severní Americe, na Středním Východě, Asii, Pacifiku a v Africe s celosvětovým provozem společnosti General Cable Corporation, a tím vytvořit třetí největší kabelovou a drátovou společnost na světě a druhou největší v Severní Americe. Činnosti, které byly získány, zahrnují energetické dodávky nízkého, středního a vysokého napětí, přenos produktů přes kabel a řízení, signalizaci, elektronické a datové komunikační produkty a příslušenství, které slouží zákazníkům z průmyslu, poskytovatelům veřejných služeb, vojsku, vládě a dodavatelům elektřiny a komunikačním distributorům. Obchodní činnost je provozována na 41 výrobních místech v 16 zemí a s obchodním zastoupením v dalších 20 zemích díky místním prodejním zastoupením. Společnost má více než 8000 spolupracovníků.

Obchodní činnosti společností BICC Energy Cables and Cable Systems v Evropě zahrnují marketing, konstrukci, výrobu a tam, kde je to vhodné zavádění energetického kabelového systému v rámci Evropy a v dalších vybraných oblastech. Společnost BICC Energy Cables North America je jednou z vedoucích výrobců energetických kabelů ve Spojených státech a v Kanadě, a to v první řadě zásobováním trhu elektrickými kabely, které využívají společnosti, které zajišťují veřejné služby pod obchodním jménem BICC Cable. Společnost také vyrábí ovládací prvky, nástrojové zařízení, datové komunikace a zvláštní kabely, které slouží k širokému využití v průmyslu, ve velkoobchodu, vládním zakázkám pod obchodním jménem BICC Brand-Rex (R) a BICC Pyrotenax (R). Plánovaná akvizice bude také zahrnovat obchodní činnost v oblasti kabelů společnosti BICC Cables na Blízkém Východě, Asii, Pacifiku, a Africe, které jsou vedoucími dodavateli elektrických, komunikačních a stavebních kabelů. Dále společnost BICC Energy Cables může čerpat z dobře vybudovaných exportních zastoupeních téměř v každé zemi po celém světě. Spojení mezi BICC ve Španělsku a v Jižní Americe je zvláště silné.

BICC se sídlem v Londýně, Anglie, provozuje jednu z největších světových elektrických sítích s místním zastoupením v Prescotu, Anglie; Barceloně, Španělsko; Turíně, Itálie; Singapuru a v New Yorku. V roce 1998 celosvětový BICC General Cable, který byl získán General Cable, oznámil obrat 1,1 miliardy GBL (přibližně 1,8 miliardy USD). Asi jedna třetina těchto příjmů byla vytvořena činností v Severní Americe.

Kontakt: Lisa B. Lawson, viceprezidentka Communications & Investor Relations z General Cable Corporation (USA) tel: 606- 572-8052 webová stránka: www.generalcable.com

Klíčová slova General Cable Corporation

IT, telekomunikace