Lycos a Fast Search & Transfer zavádí bezplatnou službu prezentace hudby na Internetu - Posluchárnu

Poskytuje rozsáhlý prostor na WWW a velký nový okruh pro distribuci nezávislé hudby milionům návštěvníků stránek Lycos. Lycos, Inc. (Nasdaq: LCOS), nejrychleji se rozvíjející internetová brána a největší internetová společnost na světě společně s Fast Search & Transfer (FAST) - autory nejrozsáhlejších WWW stránek pro stahování MP3 na adrese http://mp3.lycos.com , oznámili zavedení nové služby Lycos Music pro prezentaci hudby. Nová služba je součástí nové on-line hudební destinace firmy Lycos, Inc (http://music.lycos.com ).

Tato nová služba, která se nazývá Posluchárna (http://listeningroom.lycos.com ) poskytuje nezávislým hudebníkům bezplatné služby prezentace hudby, prostředky pro propagaci a distribuci a zpřístupnění hudby milionům hudebních nadšenců, kteří měsíčně navštíví síť Lycos. Posluchárna usnadňuje všem fanouškům hudby hledání a nalézání nové hudby prostřednictvím různých kategorií nastavení prohledávacích parametrů: podle autora, podle názvu CD, podle žánru, města nebo lokality a dokonce i podle toho "jak která skladba zní". Lycos, Inc. je nejrychleji se rozvíjející internetová brána a největší internetová společnost na světě. "Společnost FAST se velmi ráda podílí na hudební iniciativě společnosti Lycos," říká David M. Burns, president a výkonný ředitel společnosti Fast Search & Transfer, Inc. "Posluchárna spojuje výkonnost špičkové vyhledávací a prezentační technologie společnosti FAST s odbornými znalostmi digitálních médií společnosti Lycos, což společně představuje významný přínos pro uvádění hudby na Internetu."

"Úkolem Lycos Music je nabídnout vysoce komplexní soubor hudebních služeb, určenou jak pro fanoušky hudby, tak pro interprety," říká Ron Sege, výkonný viceprezident společnosti Lycos, Inc. "Posluchárna slouží potřebám všech hudebníků, kteří mají zájem distribuci své hudby na Internetu a jsme rádi, že těmto hudebníkům pomůžeme získat přístup k dnešnímu rychle se rozvíjejícímu trhu s hudbou na Internetu."

Téměř třiceti milionům lidí, kteří měsíčně navštíví stránky Lycocs, Lycos Music také poskytuje širokou škálu služeb pro stahování a dalších hudebních funkcí navíc, včetně: jedné z nejrozsáhlejších prohlížecích databází MP3 na Internetu; rozsáhlého on-line adresáře s více než 600 žánrovými skupinami; nejlepšího audio- přehrávače; hudebních on-line spolků a "chatování" na téma hudby; možnosti nákupu hudby; přehrávání rádia po Internetu; novinek z oblasti hudby, recenzí atd. Posluchárna Posluchárna je komplexní WWW stránka pro stahování hudby, která umožňuje milovníkům hudby, aby snadno našli novou hudbu. Žebříčky nejnahrávanějších skladeb umožňují posluchačům orientovat se mezi nejlépe a nejhůře hodnocenými skladbami a nejčastěji stahovanými soubory. Fanoušci mohou sledovat pokroky svých oblíbených skupin, vytvářet seznamy pro on-line přehrávání a posílat své oblíbené písně e-mailem pomocí individuálně nastavené služby "Moje posluchárna". Tato funkce registrovaným posluchačům navíc nabízí novou hudbu podle jejich hudebního vkusu a podle jejich vůle experimentovat s novými druhy hudby. Nová hudební služba Lycos/FAST také umožňuje hudebníkům snadné zřízení on-line prezentace. Interpreti mohou vytvářet hudební profily, které zahrnují žánr, seznam písní a další informace, které fanouškům pomohou najít skupinu nebo hudbu která nejvíce vyhovuje jejich vkusu. Kromě souborů s hudbou mohou hudebníci přidat i fotografie, informace o turné, texty písní a životopisy, aby fanouškům poskytli úplný soubor informací o hudbě. Interpreti registrovaní v Posluchárně mohou prezentovat hudbu v širokém množství standardních audio formátů, včetně MP3, WMA, a Real Audio.

Posluchárna poskytuje umělcům moderní prostředky pro sledování jejich popularity prostřednictvím aktualizovaných zpráv o ohlasu posluchačů a také o celkovém počtu přehraných a stažených písní dané skupiny. Interpreti mohou informovat fanoušky o aktuálních turné, nových skladbách a podávat zprávy o skupině prostřednictvím nástroje pro správu e-mailu, který Posluchárna poskytuje. Navíc mohou hudebníci pohodlně vytvářet domovské stránky na Angelfire, rozsáhlé komunitě v rámci Lycos Music zaměřené na zábavu.

Hudebníci v Posluchárně také získají vysílací čas na Lycos Radio. Lycos Music vytváří speciální programy pro vysílání hudby špičkových interpretů Posluchárny. Živé vstupy DJů firmy Lycos mohou napomoci vytvořit povědomí o skupinách a o jejich hudbě. Nový hlavní přehrávač internetové hudby

Posluchárna Lycos představuje nejnovější nabídku internetové hudby od společností Lycos a FAST. Tato služba umožňuje nezávislým skupinám prezentaci a propagaci jejich hudby pomocí audio-technologie, digitálních hudebních formátů jako je MP3, uživatelům umožňuje rychlé stahování digitálních nahrávek z Internetu do jejich počítačů nebo přenosných přehrávačů MP3. Formát komprimace souborů MP3 překonává starší formáty souborů, které jsou příliš velké a nevhodné pro distribuci prostřednictvím WWW, a má relativně menší nároky na paměť, nicméně poskytuje zvuk s kvalitou srovnatelnou s CD.

O společnosti Lycos

Společnost Lycos, Inc., založená v roce 1995, je přední firmou podnikající v oboru médií na Internetu a majitelem sítě Lycos Network, nejnavštěvovanějších internetových navigačních serverů (hubů), které používá celá polovina uživatelů Internetu. Lycos Network je unifikovaná sada internetových stránek, která přitahuje rozličné publikum, neboť nabízí širokou škálu služeb, včetně špičkové navigace po síti, tvorbu domovských stránek, jiné veřejné internetové služby a též komplexní nákupní centrum. Lycos Network tvoří tyto hlavní systémy: Lycos.com, Tripod, WhoWhere, Angelfire, MailCity, HotBot, HotWired, Wired News, Webmonkey, Suck.com, MyTime.com, Sonique a Quote.com.

Lycos.com (http://www.lycos.com < http://www.lycos.com>), "Váš osobní průvodce Internetem" má každému jednotlivému uživateli pomoci nalézt, získat a spravovat informace podle jeho vlastních osobních zájmů. Společnost Lycos, Inc., která sídlí nedaleko Bostonu ve Walthamu ve státě Massachusetts a prezentuje se v celých Spojených Státech, Evropě, Asii a Latinské Americe, patří mezi špičkové Internetové firmy.

O společnosti Fast Search & Transfer ASA

Fast Search & Transfer ASA (FAST) také poskytují technologii pro Lycos Music's MP3 Search, Lycos FTP Search a pro nedávno ohlášenou službu Lycos RichMedia Search. FAST vyvíjí a prodává moderní a nápaditá řešení pro vyhledávání, filtrování v reálném čase jak pro Internet, tak i pro firemní klientelu. Výzkum a vývoj provádí společnost ze svých centrál v norském Oslu a Trondheimu, zatímco odbyt, marketing, služby zákazníkům a technickou podporu v terénu a provoz řídí ze své americké centrály v Bostonu a ze své pobočky v Redwood City v Kalifornii. Vyhledávací a filtrovací software firmy FAST je dobře přizpůsobitelný různým rozsahům nasazení. Z nákladového hlediska se jedná o velmi efektivní řešení, které sahá od vysoce specializovaných a cílených vyhledávacích technologií až po obecná technologická řešení pro velké korporace a poskytovatele Internetu. Mezi produkty firmy FAST patří nejrozsáhlejší vyhledávací algoritmy pro strukturovaný i nestrukturovaný text, vysokokapacitní obsahové filtry pracující v reálném čase a určené pro okamžité dodání na míru šitých informací i vysoce kvalitní multimediální řešení pro elektronický obchod. Akcie firmy FAST se obchodují na burze OTC v norském Oslu. Více informací o firmě FAST najdete na Internetu na http://www.fast.no . UPOZORNĚNÍ: Lycos je registrovanou obchodní značkou patřící Carnegie Mellon University. Všechny další značky výrobků nebo služeb zmíněné v tomto textu jsou majetkem společnosti Lycos nebo jejich příslušných vlastníků. ots Původní textová zpráva: Fast Search & Transfer ASA Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Laura Whelessová ze společnosti Lycos, Inc. (USA) 415- 276-8632, nebo lauraw@wired.com; nebo Jason Mandell ze společnosti Schwartz Communications (USA) 415- 512- 0770, nebo jmandell@schwartz- pr.com.; nebo Jonathan Hirshon ze společnosti Horizon Communications (USA) 408- 969-4888, linka 101, nebo jh@horizonpr.com Webové stránky: http://www.lycos.com

Klíčová slova PROTEXT-Lycos-Fast Search

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)