Lycos Music jako nejnovější internetová hudební destinace pro posluchače i pro umělce / Spolupráce s Rolling Stone, Billboard, Fast Search & Transfer a Listen.c

Příznivcům hudby nabízí jedinečnou sadu služeb MP3, nových zvukových technologií, nástrojů pro tvorbu hudebně zaměřených stránek a kompletní nabídku digitální hudby

Nabízí hudebníkům možnost bezplatně umístit svou hudbu na Internet, vytvořit si domovskou stránku a mít přístup k nejžhavějším hudebním novinkám

Lycos, Inc. (Nasdaq: LCOS), nejrychleji se rozvíjející internetová brána a největší internetová společnost na světě, zpřístupnila novou, rozsáhlou internetovou destinaci, která je nejkomplexnějším zdrojem hudby na Internetu, nabízejícím kompletní sortiment služeb. Tato nová dynamická nabídka nazvaná Lycos Music (http://music.lycos.com) spojuje bohatý hudební obsah, prostředí, ovládání a komerční příležitosti poskytované firmou Lycos s nejnovějšími zvukovými technologiemi, díky čemuž nabízí uživatelům Internetu jedinečný hudební zážitek.

"Jsou to nejkomplexnější hudební stránky, jaké znám," tvrdí Malcolm Maclachlan, analytik elektronického obchodu, oblasti médií, z International Data Corporation. "Lycos dnes opravdu poskytuje více než ostatní brány s nabídkou hudby."

Lycos Music nabízí rychle se rozrůstající základně 24 milionů hudebních nadšenců mezi uživateli Internetu široký sortiment funkcí a vlastností, včetně: jedné z nejrozsáhlejších prohlížecích databází MP3 na Internetu; rozsáhlých služeb v oblasti umisťování hudby a stahování hudebních souborů; dosud nejlepšího audio-přehrávače s příslušenstvím; hudebních spolků a "chatování" na téma hudby; možnosti nákupu hudby; přehrávání rádia po Internetu; novinek z oblasti hudby, kritik umělců atd.

Se stránkami Lycos Music bude bezprostředně pracovat téměř 30 milionů uživatelů, kteří měsíčně navštěvují síť Lycos. Touto sítí již nyní každý měsíc probíhá více než 28 milionů vyhledávacích operací souvisejících s hudbou. Společnost Lycos připravovala základy pro svou novou hudební nabídku již celý minulý rok, během kterého uvedla několik nových špičkových hudebních služeb. Lycos zavedla vyhledávání hudby ve formátu MP3, stala se první branou nabízející přehrávání rádia po Internetu a zakoupila Sonique, jeden z nejoblíbenějších internetových audio-přehrávačů.

"Lycos Music nabízí 24 milionům příznivcům hudby na Internetu všechno, co mají mít snadno ovladatelné a přitom vysoce užitečné stránky. Hudební nadšenci tady mohou hudbu nejenom najít, ale zároveň si ji tu mohou i přehrát, povídat si o ní nebo si ji koupit," říká Ron Sege, výkonný viceprezident společnosti Lycos. "Lycos Music je nejnovějším přírůstkem do sítě Lycos, který představuje další rozšíření naší strategie více značek. Díky tomu, že vytváříme a sestavujeme širokou škálu unikátních produktů, jsme schopni splňovat rozmanité nároky vybíravého internetového publika."

Lycos Music pomáhá příznivcům hudby VYHLEDÁVAT soubory s nahrávkami

Lycos Music nabízí uživatelům účinnou kombinaci služeb vyhledávání skladeb ve formátu MP3, která uspokojí požadavky i toho nejnáročnějšího hudebního nadšence. Díky rozsáhlé vyhledávací databázi kopírovatelných souborů propojených s jednoduchou vyhledávací službou na bázi adresářů si uživatelé mohou na Internetu snadno a rychle vyhledávat, lokalizovat a stahovat nahrávky.

Vyhledávací databáze MP3 firmy Lycos je jednou z nejrozsáhlejších vyhledávacích databází MP3 na Internetu. Uživatelé mohou Internet prohledávat pomocí speciálních vyhledávacích nástrojů, které jim pomohou specifikovat, co hledají, včetně vyhledávání podle žánru, umělce, názvu alba a dokonce i podle toho, "jak která skladba zní". Fanoušci hudby si mohou nahrávky vyhledávat také prostřednictvím komplexního adresáře dalších hudebních děl nabízených ke stažení spřízněnou firmou Listen.com, jehož téměř 600 hudebních kategorií si mohou pohodlně procházet přímo ze stránek Lycos Music. Společnost Lycos úzce spolupracuje s americkou asociací nahrávacího průmyslu RIAA [Recording Industry Association of America], aby zajistila bezpečnost práv duševního vlastnictví autorů, a v této své iniciativě hodlá i nadále pokračovat.

Firma Lycos navíc začala spolupracovat se špičkovými agenturami, aby spotřebitelům mohla poskytovat ty nejlepší elektronické zdroje hudby a informace z Rollingstone.com, Reuters, Billboard Charts, Westwind Media, FAST Search & Transfer a z DMX. Uživatelé na jejích stránkách najdou také speciální zprávy k formátu MP3 a vzdělávací programy z Wired News a Webmonkey, což jsou stránky, které rovněž patří společnosti Lycos.

Uživatelé stránek Lycos Music si mohou stahovat a PŘEHRÁVAT své oblíbené písně

Návštěvníci stránek Lycos Music mají snadný přístup k nejlepší přehrávací technologii - produktu Sonique, což je jeden z nejpopulárnějších počítačových audio-přehrávačů na světě. Sonique podporuje většinu formátů nahrávek včetně formátu MP3 a soubory s hudbou dekóduje a formátuje tak, aby se daly přehrávat na uživatelově počítači. Sonique podporuje digitální normy dodržování práv a normy SDMI s jejími formátově nezávislými technologiemi a pracuje s vlastní technologií pro podporu bezpečnosti přehrávání.

Firma Lycos rovněž přes svou bránu nabízí první rádiovou síť na Internetu s 35 různými hudebními stanicemi. Technologie rádiové sítě Lycos Music přináší špičkovou kvalitu zvuku a díky tomu kvalitní poslech na všech šířkách pásma. Síť rovněž nabízí možnost živé tvorby programů, širokou škálu hudebních žánrů a možnost přizpůsobení vkusu posluchače.

Příznivci hudby i hudebníci si VYTVÁŘEJÍ své vlastní domovské stránky, na Lycosu HOSTUJÍ nezávislí umělci

Lycos Music, poskytuje prostor pro více než dva miliony stránek pro příznivce hudby a nabízí tak hudebním fanouškům i hudebníkům největší internetovou kapacitu, na níž tito lidé mohou publikovat internetové stránky týkající se hudby. Tvůrci stránek Angelfire, což jsou jedny z neoblíbenějších veřejných stránek spadající pod Lycos, dnes v samostatném prohlášení oznámili, že chtějí podpořit tvorbu domovských stránek se zaměřením na hudbu a zábavu prostřednictvím nové sady nástrojů a služeb zaměřených na tyto oblasti. Stránky Angelfire, které jsou úzce propojeny na stránky Lycos Music, poskytují hudebním skupinám a příznivcům hudby nástroje, s jejichž pomocí se mohou připojit, vytvořit si svou vlastní hudební stránku a získávat aktuální informace o nejžhavějších tématech z oblasti hudby. Na tyto stránky jsou napojeny další veřejné služby Lycosu včetně diskusních skupin na téma hudby, Lycos Music Clubs a Lycos Chat.

Lycos Music překračuje hranice komplexní nabídky pro spotřebitele a zdarma nabízí nezávislým umělcům rozsáhlé možnosti umisťování skladeb ve formátu MP3. Nová služba nazvaná Posluchárna (Listening Room), http://listeningroom.lycos.com, umožňuje začínajícím kapelám zdarma umístit své skladby na Internet, překonvertovat je do formátu MP3, hostovat v Posluchárně a spravovat své nahrávky v ní umístěných. Hudebníci si mohou do Posluchárny umístit fotografie, klipy, texty písní i informace o turné, ke kterým potom bude mít přístup široká základna hudebních fanoušků Lycosu. Díky unikátnímu spojení služeb nabízí Lycos Music umělcům jedinečnou reklamu na Internetu. Rádiová síť Lycos Music je jediné místo, kde lze vedle umělců slavného jména slyšet i kvalitní nezávislé umělce, kteří zatím nenahráli jedinou desku.

Uživatelé si u Lycos Music nakupují svou oblíbenou hudbu na kompaktních discích

Lycos Music nabízí svým uživatelům možnost pohodlného, bezproblémového nákupu hudby prostřednictvím prodeje CD přes Internet, o kterém se předpokládá, že se jeho objem do roku 2003 zvýší osmkrát. Uživatelé Lycos Music si mohou svou oblíbenou hudbu zakoupit pouhým připojením na barnesandnoble.com z hlavní nabídky.

O společnosti Lycos

Společnost Lycos, Inc., založená v roce 1995, je přední firmou podnikající v oboru médií na Internetu a majitelem sítě Lycos Network, nejnavštěvovanějších internetových navigačních serverů (hubů), které používá celá polovina uživatelů Internetu. Lycos Network je unifikovaná sada internetových stránek, která přitahuje rozličné publikum, neboť nabízí širokou škálu služeb, včetně špičkové navigace po síti, tvorbu domovských stránek, jiné veřejné internetové služby a též komplexní nákupní centrum. Lycos Network tvoří tyto hlavní systémy: Lycos.com, Tripod, WhoWhere, Angelfire, MailCity, HotBot, HotWired, Wired News, Webmonkey, Suck.com, MyTime.com, Sonique a Quote.com. Lycos.com (http://www.lycos.com ), "Váš osobní průvodce Internetem" má každému jednotlivému uživateli pomoci nalézt, získat a spravovat informace podle jeho vlastních osobních zájmů. Společnost Lycos, Inc., která sídlí nedaleko Bostonu ve Walthamu ve státě Massachusetts a prezentuje se v celých Spojených Státech, Evropě, Asii a Latinské Americe, patří mezi špičkové Internetové firmy. UPOZORNĚNÍ: "1999 Lycos, Inc. - Lycos" je registrovanou obchodní značkou patřící Carnegie Mellon University. Všechny další značky výrobků nebo služeb zmíněné v tomto textu jsou majetkem společnosti Lycos nebo jejich příslušných vlastníků. ots - Původní textová zpráva: Lycos, Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Laura Whelessová z Lycos, Inc., 415-276-8632, nebo lauraw@wired.com; nebo Jason Mandell, 415-512-0770, nebo jmandell@schwartz-pr.com, nebo Ross Levanto, 781-684-0770, nebo rossl@schwartz-pr.com, oba ze Schwartz Communications za Lycos, Inc. Webové stránky: http://listeningroom.lycos.com http://music.lycos.com

Klíčová slova PROTEXT-Lycos Music

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)