Digital Courier se spojí s Mondex International a vytvoří internetovou platební bránu/Nová brána Digital Courier bude obsahovat elektronické placení Mondex Elec

Výstava Cartes '99 - Společnosti Mondex International (MXI) a Digital Courier Technologies Inc. (Nasdaq: DCTI) dnes na výstavě Cartes '99 v Paříži společně oznámily, že podepsaly smlouvu o spolupráci na strategické celosvětové alianci, která zajistí začlenění funkcí elektronického hotovostního placení systému Mondex s produkty a službami pro placení na internetu společnosti Digital Courier. Digital Courier instaluje ve Spojeném království a ve Spojených Státech platební bránu, která umožní elektronické placení Mondex na internetu. Brána umožní společnosti Digital Courier fungovat jako směnárna ve více měnách.

"Podnikatelské zaměření společnosti Digital Courier je výhradně na systémy elektronických plateb. Mondex posílí naši výrobkovou řadu kreditních karet a produktů pro digitální hotovostní placení. Synergie mezi produktem Mondex a elektronickým obchodem je tak silná, že DCTI věří, že včasná aliance s Mondex International udrží společnost v popředí odvětví elektronických plateb," uvedl Don Marshall, prezident společnosti Digital Courier.

Inteligentní karty Mondex nabízejí technologicky nejvyspělejší systém elektronického hotovostního placení, který je k dnes k dispozici a je bezpečnou, pohodlnou a nákladově efektivní alternativou k tradičním papírovým bankovkám a mincím na celém světě. Mondex Electronic Cash podporuje platby na bázi internetu, transakce mobilních telefonů i kanály zpracovávající fyzické platby a je dostupný v 65 zemích po celém světě. Smlouva dále rozšíří globální dosah zpracování elektronického obchodu společnosti Digital Courier, protože inteligentní karty Mondex umožňují uživatelům používat na svých kartách až pět různých měn v libovolné době a provádět elektronické platby v reálném čase na celém světě.

Jako způsob placení nemá Mondex obdoby ve své schopnosti bezpečně ověřit totožnost uživatele a obchodníků a přitom zachovávat soukromí a důvěrnost údajů u obou stran. To nejen rozptyluje některé z hlavních obav, které pokud jde o bezpečnost spotřebitelé pociťují při obchodování na internetu, ale také to vytváří elegantní rozhraní mezi internetem a tradičními nevirtuálními obchody. Systém dává obchodníkům možnosti nabízet kupujícím tzv. mikroplatby (za zboží s nízkými cenami) a věrnostní systémy, takže DCTI může přilákat a udržet si nové globální zákazníky a zároveň se tak zmenší obvyklé problémy spojené s obchody online, jako je zaručené placení a odmítnutí zaplatit.

Michael Keegan, výkonný ředitel společnosti Mondex International, uvedl: "S tím, jak se elektronické obchodování dále rozšiřuje, je velmi důležité, aby zákazníci měli k dispozici co nejširší škálu možných způsobů placení. Systém DCTI nabízí kompletní řešení pro obchodníky a opravdové pohodlí každému, kdo si přeje využít výhod okamžitých, bezpečných a soukromí zajišťujících plateb pomocí Mondexu."

Mondex International (MXI) je světovou přední společností dodávající produkty a služby na bázi inteligentních karet. Společnost je ve vlastnictví MasterCard International a celé řady předních organizací poskytujících finanční služby na celém světě, k nimž patří Chase Manhattan Corporation a Wells Fargo v USA, HSBC a National Westminster Bank v Británii a přední banky v Asii, Tichomoří, Austrálii a Kanadě.

Kontakty pro další informace:

Eileen Iguchi Digital Courier Technologies +1 435 655 3617

eiguchi@dcourier.com

Erik Knettel Digital Courier Technologies +1 212 701 1963

erik.knettel@thomsonir.com

Gerry Hopkinson Mondex International +44 171 557 5016

gerry.hopkinson@mondex.com

Laura Guillory Brodeur A Plus +44 1753 790 700

lguillor@brodeuraplus.com

Poznámky pro redaktory

O společnosti Digital Courier

Digital Courier je organizace zajišťující platby, poskytující finančním institucím, podnikům a internetovým obchodníkům inteligentní software pro elektronický obchod a zpracování plateb a také specializované služby podle potřeb jednotlivých zákazníků. Toky dat, správa dat a obchodní zásahy jsou zkombinovány tak, aby zajistily komplexní soubor internetových služeb a fyzického placení v reálném čase. Digital Courier se specializuje na správu rizik včetně kontrol podvodů. Naše široká nabídka softwarových nástrojů a databázových informací nemá konkurenci v tom, že umožňuje obchodníkům a obchodním bankám razantně využívat příležitostí elektronického obchodu. Digital Courier pomáhá snižovat náklady obchodníků tím, že omezuje obchodní slevy a zvyšování bankovních rezerv. Také pomáháme obchodním bankám uspokojovat jejich potřeby na poli svěřenské péče při kontrole a omezování obchodního rizika. Kromě služeb kontroly rizik také nabízíme ověřování plateb akvizice a vyrovnání. Věříme, že toto komplexní řešení je bezkonkurenční platformou pro prostředí elektronického obchodu a protože je založeno na nové technologii, jsme spolehliví, bezpeční a nákladově efektivní. Více informací o našem produktu získáte na našich internetových stránkách www.dcourier.com nebo www.netclearing.com.

O společnosti Mondex International

Mondex International Limited (MXI) je světovou přední společností v poskytování produktů a služeb na bázi inteligentních karet. Společnost je dceřinou společností MasterCard International Incorporated a zaměstnává ve svém londýnském ústředí a technických střediscích po světě přes 180 osob. Mondex se ze všech inteligentních karet pro elektronické placení na světě nejvíce přibližuje hotovostnímu placení a je jeho efektivnější alternativou.

Systém Mondex je určen pro použití jak v reálném tak virtuálním světě a má tu přednost, že umožňuje maloobchodníkům a spotřebitelům zasílat a přijímat údaje Mondex bezpečně po telefonní lince, přes mobilní telefon anebo prostřednictvím internetu. Další informace týkající se Mondexu jsou na jeho webových stránkách na adresách www.mondex.com / www.mondexinternational.com

O společnosti MasterCard International

MasterCard International má nejrozsáhlejší sortiment platebních značek na světě. MasterCard s 23.000 členskými finančními institucemi, které slouží spotřebitelům ve 220 zemích a teritoriích, je čelní společností v odvětví pokud jde o kvalitu a inovace. Dnes je v oběhu téměř 700 miliónů karet značek MasterCard(R), Maestro(R), Cirrus(R) a Mondex(TM). S více než 16,2 platebními místy neexistuje žádná jiná karta, která by byla jako MasterCard přijímána na větším počtu míst a větším počtem obchodníků. V roce 1998 přesáhl hrubý objem tržeb v dolarech 650 miliardy USD. O společnosti MasterCard se můžete více dozvědět na webové stránce na adrese http://www.mastercard.com.

ots Original Text Service: Digital Courier

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Eileen Iguchi, (USA) 435-655-3617, eiguchi@dcourier.com; nebo Erik Knettel, (USA) 212-701-1963, erik.knettel@thomsonir.com, oba z Digital Courier Technologies; nebo Gerry Hopkinson, Mondex International +44 171 557 5016, gerry.hopkinson@mondex.com; nebo Laura Guillory, Brodeur A Plus +44 1753 790 700, lguillor@brodeuraplus.com

Webová stránka: http://www.mastercard.com