Tým tvůrců ClearType od Microsoftu dostal ocenění

Společnost Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) dnes oznámila, že dva z jejích klíčových softwarových developerů displayové technologie Microsoft(R) ClearType(TM) Bill Hill a Bert Keely byli vybráni jako finalisté v kategorii informační technologie inauguračního ocenění World Technology Awards, které je pod záštitou World Technology Network (WTN) z Londýna ve spolupráci s časopisem The Economist a je sponzorováno společností Booz-Allen & Hamilton. Ocenění World Technology Awards bylo vytvořeno společností WTN na poctění těch inovátorů, jejichž práce má z dlouhodobého hlediska největší význam pro užitek podniků a společnosti. Panel sudích včetně učitelů a členů mediálních a průmyslových expertních komisí nominuje a vybírá vítěze pro každou ze dvaceti kategorií v rámci ocenění World Technology Awards. Případová studie a lidský výtvor od každého z finalistů - výjimečný záběr rozmanitých technologických revolucí v rámci pokroku - je postoupen Národnímu muzeu vědy a průmyslu v Londýně k založení do jeho archívů. Hill a Keely navíc spolu s dalšími finalisty a sudími také představili nejnovější členy World Technology Network. Výzkumník u Microsoft Hill a softwarový architekt Keely byli oceněni zvláště za jejich úsilí při vývoji displayové technologie ClearType, inovace, která významně zdokonaluje čitelnost obrazovek LCD pro počítače založené na operačním systému Windows(R) a pro jejich úsilí při vývoji Microsoft Reader, prvního softwarového produktu, který využívá ClearType. Hill a Keely byli mezi devíti finalisty, kteří byli považováni za přední progresívní technology na celém světě v kategorii informační technologie pro hardware. Mezi další finalisty v této kategorii patřili vítězové Jeff Hawkins a Donna Dubinská, tvůrci počítače Palm; Daniel Hillis, viceprezident pro výzkum a rozvoj u společnosti Walt Disney Imagineering; Tomlinson Holman, president společnosti TMH Corp.; Joseph Jacobsen, ředitel Micromedia Laboratoře u MIT Media Lab; a Mike Farmwald a Mark Horowitz, spoluzakladatelé společnosti Rambus Inc. "Zařazení do finále v rámci tohoto ocenění znamená uznání tvrdé práce Billa, Berta a jejich týmu při realizaci ClearType stejně jako technologické inovace, kterou to představuje," řekl viceprezident pro rozvíjející se technologie u společnosti Microsoft Dick Brass. "Je pro nás poctou, že jsme byli zařazeni do takové vybrané skupiny spolufinalistů." World Technology Network je globálním "klubem" klíčových hráčů ve světě technologie, kteří mají vztahy v rámci širokého množství průmyslových odvětví a rozvíjejících se technologií jako jsou komunikační a informační technologie, technologie spojené s energií a biotechnologií, materiály a prostorem. Mezi zakládající institucionální členy patří British Telecommunications plc, MCI WorldCom Inc., National Aeronautics and Space Administration, Time Warner Inc., Virgin Group Ltd., a National Endowment for Science, Technology and the Arts (U.K.). Více informací o organizaci a o oceněních lze najít na stránkách webu na adrese: http://www.tioc.uk.net/wtn/. Společnost Microsoft byla založena v roce 1975 a je celosvětovým vůdcem v oblasti osobních a obchodních počítačů. Společnost nabízí široké spektrum produktů a služeb sloužících k vybavení lidí skvělým softwarem - kdykoli, kdekoli a u jakéhokoli zařízení. POZNÁMKA: Microsoft, ClearType a Windows jsou buď registrovanými obchodními značkami či obchodními známkami Microsoft Corp. ve Spojených státech a/nebo v dalších zemích. Další jména produktů a společnosti zde uvedené mohou být obchodními známkami jejich příslušných vlastníků. ots Original Text Service: Microsoft Corp. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Ann Burkart, 408-986-1140, nebo annjb@wagged.com, nebo Rapid Response Team, 503- 443-7000, nebo rrt@wagged.com, oba z Waggener Edstrom, za Microsoft Corp. Webová stránka: http://www.tioc.uk.net/wtn/. Webová stránka: http://www.microsoft.com

Klíčová slova PROTEXT-Microsoft

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace