Donnelly oznamuje technologii Solid Polymer Matrix(TM) pro bezpečnější a robustnější zrcátka s automatickým tlumením

Společnost Donnelly Corporation (NYSE: DON), přední světový dodavatel automobilových zrcátek, začal používat technologii tzv. pevné polymerové matrice (Solid Polymer Matrix - SPM)(TM) pro výrobu elektrochromových zpětných zrcátek s automatickým tlumením, která jsou bezpečnější a pevnější než konkurenční výrobky dostupné na dnešním trhu.

Donnelly navrhl svou technologii SPM(TM) pro použití pevné látky, vložené mezi dva kusy skla, která při aplikaci elektrického proudu ztmavne a snižuje tak odrážení světla. U starší technologie, která je dnes průmyslovým standardem, se elektrický proud přivádí do tekuté látky mezi dvěma vrstvami skla. Když se zrcátko rozbije, tekutá látka může vytéci a zrcátko je ihned nefunkční.

U technologie Solid Polymer Matrix(TM) společnosti Donnely není žádná tekutina, která by mohla vytéci a zrcátko, i když je sklo prasklé, ještě po určitou dobu je nadále funkční.

"Elektrochromové zrcátko je v podstatě bezpečnostní výrobek - jízda je bezpečnější, protože se eliminuje oslnění," uvedl Dwane Baumgardner, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Donnelly. "Naše nová elektrochromová zrcátka jsou co do bezpečnosti dvěma kroky vpřed, protože vylučují možnost úniku tekutiny a výrazně zlepšují trvanlivost výrobku."

Po určité době má Donnelly v plánu vycházet u většiny svých elektrochromových zrcátek z technologie Solid Polymer Matrix(TM). technology. Elektrochromová zrcátka používající tuto technologii se začnou objevovat na vozidlech v Severní Americe a v Evropě v příštím roce.

V posledních dvou letech se ze společnosti Donnelly stal silný konkurent na světovém trhu elektrochromových zrcátek. Během posledních 12 měsíců společnost svou výrobu elektrochromových zrcátek zdvojnásobila a v příštích 24 měsících hodlá znovu zdvojnásobit jejich prodej.

Donnelly Corporation je předním světovým výrobcem zrcátek pro automobilový průmysl. Díky svým zrcátkům a dalšímu výrobnímu sortimentu je Donnely dodavatelem všech významným automobilových výrobců na světě. Společnost má sídlo v Hollandu ve státě Michigan od roku 1905 a dnes má přibližně 6000 zaměstnanců ve 12 zemích světa. Společnost automobilových inženýrů (Society of Automotive Engineers) označila Donnelly za vzorovou společnost pokud jde o její metody racionalizace výroby. Kromě toho je Donnelly v celých USA uznávána jako přední společnost v aplikaci zásad a systémů účasti na řízení.

ots Original Text Service: Donnelly Corporation

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: John Donnelly, Donnelly Corporation, 49-93-768-1900

Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/250938.html nebo fax 800-758-5804, linka 250938