IMS oznámilo zveřejnění svých standardů

IMS, celosvětové konsorcium více než 200 vzdělávacích institucí, firem a vládních organizací zveřejnilo první verzi svých standardů [IMS Enterprise Specification]. Tyto standardy umožňují spolupráci mezi systémy pro řízení výuky a administrativními systémy, jako jsou systémy lidských zdrojů a studentské informační systémy. Zveřejnění standardů těsně navazuje na srpnové zveřejnění standardů meta-dat pro výukové zdroje [IMS Learning Resource Meta-data Specifications]. Standardy obsahu, otázek, testů a spolupráce v oblasti studentských profilů by podle plánu měly být zveřejněny v průběhu příštího půl roku.

IMS vyvíjí a propaguje standardy, které definují otevřenou architekturu pro síťové výukové systémy, a podporuje výuku a školicí programy po celém světě. Pracovní tým, který sestavil standardy projektu IMS, vedli Geoff Collier, manažer pro výrobkovou strategii výukových technologií z firmy PeopleSoft, a Wayne Veres, ředitel vývoje systémů na kalifornské státní univerzitě San Marcos. Podle pana Verese je zveřejnění projektových standardů velmi významným krokem. Nyní budeme moci dosáhnout spolehlivé spolupráce mezi naším studentským informačním systémem a našimi internetovými systémy pro řízení výuky. Výrazně se nám usnadní údržba administrativních dat v těchto systémech. Účastnili jsme se tvorby těchto standardů a hodláme docílit toho, aby je začali podporovat naši dodavatelé."

Pan Collier dodal: "Firemní a výukové systémy kompatibilní se standardy IMS nyní mohou bez problémů spolupracovat, i když tyto systémy vyrábí dodavatelé, kteří nikdy nespolupracovali na vývoji rozhraní mezi svými produkty. To našim zákazníkům umožní volit mezi širokou škálou výukových systémů, aniž by PeopleSoft nebo naši klienti museli vyvíjet spoustu svých vlastních rozhraní. Společnost PeopleSoft hodlá v účasti v IMS pokračovat a do konce tohoto roku dodat svým klientům aktualizace systému, které do naší výrobkové linie 'Studentská administrativa' začlení standardy projektu IMS. Iniciativa IMS nadále nabývá na síle. Podněcujeme naše zákazníky, naše partnery i jiné dodavatele systémů, aby se k IMS připojili a aby podpořili trvalý rozvoj a rychlé přijetí těchto celosvětových standardů."

William H. Dwight, viceprezident Oracle Corporation pro vývoj produktů - nástroje na bázi jazyka Java a vzdělávání po Internetu [iLearning], říká že "firma Oracle zapracovává podporu standardů projektu IMS do svých nejnovějších internetových výukových produktů. To našim zákazníkům umožní automaticky a aktuálně synchronizovat údaje o zaměstnancích nebo studentech mezi naším systémem pro řízení výuky a jinými firemními aplikacemi kompatibilními s IMS a používajícími otevřené standardy."

Dr. William Graves, zakladatel a předseda představenstva společnosti eduprise.com, uvedl, že "standardy projektu IMS představují obrovský krok vpřed, jak pro dodavatele elektronických výukových řešení, jako je eduprise.com, tak i pro naše klienty. Jsme rádi, že jsme mohli spolupracovat s firmou PeopleSoft na úpravě našich dvou systémů pro státní univerzitu v Kentucky [Kentucky Commonwealth University], aby vyhovovaly standardům projektu IMS. Tato spolupráce představuje nové středně těžké želízko v ohni našich vyspělých internetových aktivit."

Standardy projektu IMS bezpochyby využijí všichni, kdo se účastní vývoje a používání internetových vzdělávacích a školicích nástrojů - studenti a učitelé, organizace výpočetní techniky a dodavatelé výukových služeb a produktů do škol, vysokých škol a univerzit i firemní a vládní školicí střediska. IMS je celosvětové konsorcium, které má dnes členy po celém světě a ve Velké Británii, Austrálii, Singapuru a Katalánii má střediska pro shromažďování informací a požadavků. Standardy IMS splňují potřeby jednotlivců a organizací v širokém zeměpisném i kulturním pásmu.

Sada standardů projektu IMS, která obsahuje tři technické publikace: "Model informací projektu IMS", "Projekt IMS: Závazný standard XML" a "Projekt IMS: Příručka k nejlepším praktickým zásadám a jejich implementaci", je široké veřejnosti k dispozici na www stránkách IMS na http://www.imsproject.org/enterprise/ .

Konsorcium IMS vyvíjí technické specifikace pro podporu distribuované výuky. IMS funguje z členských poplatků od členské základny, kterou v současné době tvoří 36 investorů a více než 200 členů sítě vývojářů. Chcete-li se k IMS připojit nebo získat další informace, navštivte prosím www stránky IMS na http://www.imsproject.org http://www.imsproject.org;

ots - Původní textová zpráva: IMS;

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontaktní osoba: Pedro Hernandez- Ramos, ředitel IMS pro marketingový rozvoj, 408-243-3601, nebo pedro@imsproject.org Mailové zprávy zasílejte: pedro@imsproject.org; www stránky: http://www.imsproject.org .

Klíčová slova PROTEXT-IMS

Evropa, EU, NATO (es)