ABN AMRO podepisuje kontrakt s Alltelem na vyspělý komerční bankovní systém

Společnost ALLTEL (NYSE: AT) dnes oznámila, že podepsala kontrakt na poskytování klíčových komponent svého vyspělého komerčního bankovního systému Advanced Commercial Banking System (ACBS) nizozemské bance ABN AMRO Bank.

Dohoda má za cíl, aby ABN AMRO implementovala modul Deal & Loan Servicing (DLS) výrobní série ACBS pro své operace v Nizozemsku v Amsterodamu. To zahrnuje půjčky registrované v Holandsku od nizozemské divize, mezinárodní síť a části strukturovaných financí od mezinárodních provozoven banky.

V rámci dohody může ABN AMRO získat celosvětovou licenci na DSL a další výrobní moduly ACBS. Globální licence by ABN AMRO umožnila instalovat DLS v dalších místech na celém světě. ABN AMRO disponuje aktivy za téměř 480 miliard USD a řadí se tak na příčku šesté největší banky na světě a působí v 76 zemích a teritoriích.

"ABN AMRO Bank je zcela jistě jednou z předních bank na světě a má zaslouženou pověst jako vůdce v tomto odvětví," uvedl provozní ředitel ALLTELL Information Services u ACBS Don Cooksey. "Jsme zvláště potěšeni, že nám dohoda umožňuje přítomnost v novém regionu (Nizozemsku) a dále rozšiřuje naši evropskou zákaznickou základnu."

Očekává se, že ABN AMRO zahájí implementaci produktu v roce 2000.

Výrobní série ACBS využívá nejmodernějších technologií k automatizaci řízení několikanásobných obchodních spojení napříč portfóliem finančních produktů. ACBS se používá v předních finančních institucích na světě, včetně Bank of America, Chase Manhattan Bank, NatWest, Credit Lyonnais, Credit Agricole/Indosuez - U.S. a Canadian Imperial Bank of Commerce. ACBS pracuje v reálném čase, v jakékoli měně a kdekoli na světě.

Informační služby ALLTEL se zákazníky v 55 zemích a teritoriích poskytují řízení zpracování informací, vyčerpávající služby a aplikační software pro finanční, hypoteční a telekomunikační odvětví.

ALLTEL je na zákazníky orientovanou společností informačních technologií, která poskytuje drátové i bezdrátové komunikační a informační služby. ots Original Text Service: ALLTEL Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Sid Shapira, Product Information (USA) 858-703-2435, nebo email, sid.shapira@alltel.com, nebo Steve Eddington, Corporate Communications (USA) 501-220-5469, nebo email, Steve.Eddington@alltel.com, nebo Dan Powell, Investor Relations (USA) 501-905-8991, nebo email, dan.powell@alltel.com, všichni z ALLTEL; nebo Traci Dakins z The Stephenson Group (USA) 805-772- 9130, nebo email, tdakins@stephensongroup.com, za ALLTEL Webová stránka: http://www.alltel.com

Klíčová slova PROTEXT-Alltel-ABN AMRO

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace