Castle Harlan Fund dokončil koupi AMR Services

Castle Harlan Inc, newyorská investiční banka, dnes oznámila, že soukromý investiční fond, který ovládá, dokončil akvizici AMR Services, pobočky AMR Corporation. Ta je mateřskou firmou American Airlines.

Společnost byla přejmenována na Worldwide Flight Services Inc, uvedla Castle Harlan. Termíny transakce nebyly uvedeny.

Worldwide Flight Services je jednou z předních společností, které ve světě poskytují pozemní služby pro více než 200 aerolinií na přibližně 65 významnějších světových letištích. Vloni vytvořila obrat zhruba 230 miliónů dolarů.

Společnost celosvětově zaměstnává na 8000 osob. Mezi letišti, kde zajišťuje služby, jsou Kennedy, LaGuardia a Newark v oblasti New Yorku, O'Hare v Chicagu, Charles DeGaulle a Orly v Paříži a nové mezinárodní letiště Chek Lap Kok v Hongkongu.

Akvizici provedla společnost Castle Harlan Partners III, která je partnerem Castle Harlan pro investice do cenných papírů v soukromém sektoru, je řízena a organizována společností Castle Harlan.

Marcel Fournier, generální ředitele Castle Harlan, vyjádřil důvěru, že je "společnost připravena k významnému růstu."

"Worldwide Flight Services je společnost nejvyšší kvality se silným a zkušeným managementem, oddanými zaměstnanci s portfoliem zákazníků," uvedl.

Dodal, že Castle Harlan hodlá podporovat růst firmy jak ve Spojených státech, tak v Evropě, "kde již máme silnou základnu."

"Budeme pracovat na rozšíření základny našich zákazníků," uvedl, "a taktéž budeme usilovat o další akvizice."

Peter A. Pappas, který byl šéfem AMR Services od loňského podzimu a pracoval pro AMR Corp po 20 let, bude i nadále prezidentem a členem vedení Worldwide Flight Services. O nové vlastnické struktuře se vyjádřil nadšeně.

"Castle Harlan má za sebou výjimečný kus práce v silné podpoře společností, do nichž investuje," uvedl, "a tím slibuje významné benefity našim klientům a našim zaměstnancům. Budoucnost proto vypadá slibně."

Mezi službami, které Worldwide Flight Services nabízí, jsou registrace cestujících a prodej letenek, organizace nastoupení cestujících do letadla, naložení a vyložení nákladu a organizace jeho pohybu a služby na rampách při příletu letadla včetně vyčištění kabin. Technické služby zahrnují podporu údržby letadel, dovybavení letadel na letištích, doplnění paliva a jeho organizaci.

Pappas zdůraznil, že Castle Harlan má v odvětví letecké dopravy zkušenosti. Dříve vlastnila MAG Aerospace Industries Inc, předního výrobce leteckých sanitárních systémů, a Smarte Carte Inc, předního světového výrobce vozíků pro přepravu zavazadel, kterou prodala v roce 1996. Obě společnosti zaznamenaly výrazný růst po dobu, kdy byly vlastněny společností Castle Harlan.

Castle Harlan Partners III je jeden z několika investičních fondů se svěřeným kapitálem přesahujícím miliardu dolarů, které byly řízeny Castle Harlan Inc. Představují mimo jiné firemní a veřejné investiční fondy, institucionální a individuální investory. Od svého založení v roce 1987 Castle Harlan uskutečnila akvizice přesahující 3,5 miliardy dolarů.

Portfolio společností Castle Harlan zahrnuje Delaware Management Company, filadelskou firmu spravující aktiva za více než 40 miliard dolarů, Indspec Chemical Corporation, výrobce speciálních chemických látek, Universal Compression, jednoho z největších světových dodavatelů zařízení a služeb pro komprese plynů, Statia Terminals N.V., jednoho z největších nezávislých světových operátorů mořských terminálů, a Truck Components Inc, největšího světového výrobce speciálních komponentů pro těžké nákladní automobily.

Původní text: Castle Harlan, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Charles Storer (USA) 212-371-2200 za Castle Harlan.

Klíčová slova Castle Harlan

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)