Mezinárodní centrum IY2KCC pomůže k řešení problému roku 2000

Mezinárodní centrum vytvořené k podpoře řešení celosvětového problému roku 2000 dnes zahájilo dobrovolný program, aby pomohlo jednotlivým oblastem zabezpečit hladký přechod na rok 2000. Centrum také vytvořilo elektronickou síť 160 národních koordinátorů řešících problém roku 2000 a zahájilo provoz mezinárodní webové stránky s problémem roku 2000.

"Problém roku 2000 zvýrazňuje, jak jsou všechny národy v hospodářském životě na sobě navzájem závislé. Sbor dobrovolníků "YES" Centra a nezávislé centrum elektronických informací pomohou naší síti národních koordinátorů řešících problém roku 2000 se zaměřením se na místní, lokální a globální aspekty problému roku 2000," prohlásil Bruce W.McConnel, ředitel Mezinárodního centra, které řeší problém roku 2000 (International Y2K Cooperation Center IY2KCC). "Pomocí celosvětové spolupráce národů, říkáme 'ano' úspěchu při řešení problému roku 2000," řekl McConnel.

McConnel oznámil vytvoření odborné služby, sboru Yes (Yes Corps), která je mezinárodní sítí odborníků řešících problém roku 2000, kteří dobrovolně poskytnou své vědomosti, aby pomohli zemím, které budou potřebovat technickou pomoc.

Nová mezinárodní webová stránka centra, která se zabývá problémem roku 2000 nabízí nejlepší postupy při řešení problémů kolem roku 2000, informace sboru YES, kalendář událostí, a propojení na webove stránky se stejnou tématikou jiných zemích. Centrum také vytváří komplexní, nekomerční přehled přípravy na problém roku 2000.

"Jednání Centra je dobrým začátkem směrem k uvědomění si schopnosti globální vzájemnosti, která je klíčová k řešení problému roku 2000," řekl pákistánský velvyslanec Ahmed Kamal, předseda pracovní skupiny OSN zabývající se informatikou a řídícího výboru Centra.

IY2KCC bylo vytvořeno v únoru roku 1999 v rámci OSN s finanční podporou Světové banky v reakci na potřebu modernizovat celosvětové počítačové a automatické kontrolní systémy k hladkému přechodu roku 2000. Kontakt: Lisa Pellegrin, the International Y2K Cooperation Center, tel: Washington +1 202 466 5464, ext. 11 nebo e-mail: pellegrin@iy2kcc.org nebo webová stránka: http://www.iy2kcc.org ends lah

Klíčová slova IY2KCC