Bankgesellschaft Berlin zajišťuje svůj server OS/390 Enterprise-Class Domino Server před útoky virů pomocí softwaru ScanMail(R) for Lotus Notes společnosti Tren

Konference Lotusphere Berlin: hala 15, stánek L 20

Trend Micro (Nasdaq: TMIC), přední dodavatel programů pro ochranu před viry na internetu a jediný prodejce antivirových programů se statusem Lotus Premium Partner (přední partner společnosti Lotus), oznámil, že Bankgesellschaft Berlin si vybrala jeho oceněný software ScanMail for Lotus Notes pro zajištění svého serveru OS/390 Enterprise class Domino Server před útoky virů a jiných záměrně škodících programů. Bankgesellschaft Berlin, přední nezávislá konkurenceschopná banka s téměř 17.500 zaměstnanců a celkovými aktivy přes 360 miliardy DEM je jednou z deseti největších bank v Německu.

Banka provedla v roce 1998 rozsáhlý program testování a hodnocení, ve kterém byla posuzována míra detekce virů a schopnosti centrální správy a podpory. Dalším klíčovým požadavkem bylo, že řešení musí pracovat na heterogenních platformách, aby se viry nedostaly do prostředí programu Lotus Notes, který banka používá. ScanMail for Lotus Notes společnosti Trend Micro byl jediným produktem na trhu, který splňoval všechna kritéria, která Bankgesellschaft Berlin požadovala.

Klaus Wirries, vedoucí projektu pro implementaci programu Lotus Notes v systému IBM S/390 v Bankgesellschaft Berlin, uvedl: "Práce se skupinovým programovým vybavením zvyšuje schopnost komunikace v rámci organizace prostřednictvím elektronické pošty a zasílání zpráv. Když máme ScanMail od Trend Micro, znamená to, že můžeme důvěřovat tomu, že naše prostředí Notes je chráněno před tím, aby se stalo chovným prostředím pro viry a další záměrně škodící programy."

"Jsme potěšeni, že můžeme úzce spolupracovat s Bankgesellschaft Berlin a pomáhat ji zajistit její OS/390 Enterprise-Class Domino Server před útoky virů a záměrně škodících programů pomocí ScanMail," uvedl Dennis Tsou, který zastává funkci senior viceprezidenta u společnosti Trend Micro. "Viry a další záměrně škodící programy představují nejobvyklejší formu porušení bezpečnosti v prostředí podnikových počítačových sítí a nikdy nebylo větší nebezpečí, které to představuje pro zdraví informační infrastruktury. Úzká spolupráce mezi našimi dvěma organizacemi umožňuje společnosti Trend Micro poskytnout Bance tu nejlepší ochranu a podporu."

Bankgesellschaft Berlin nyní v rámci velmi úspěšného zkušebního programu má 400 uživatelů programu Lotus Domino for S/390 a očekává, že jich do příštího roku bude 2500. Banka zjistila, že ScanMail je velmi efektivní při zabraňování vstupu virů do Lotus Notes. Je potěšena spolehlivostí tohoto řešení a domnívá se, že zvyšuje důvěru klientů a zaměstnanců a přitom eliminuje možnost vzniku virových epidemií, jejichž likvidace je nákladná.

Bankgesellschaft Berlin má své ústředí v městě s budoucností, v Berlíně. Přispívá ke změně Berlína na regionální finanční centrum a její velká finanční síla jí umožňuje hrát významnou úlohu jak na německém, tak evropském kapitálovém trhu, které ekonomicky stále rostou. Další informace najdete na adrese http://www.bankgesellschaft.de .

Trend Micro je jediným prodejcem antivirových programů, který podporuje kompletní škálu podnikových platforem pro program Notes: NT (Intel a DEC Alpha), OS/2, AIX, Solaris, OS/390 a AS/400. ScanMail for Lotus Notes získal v roce 1998 ocenění Golw Award od Lotus Notes and Domino Advisor Editor's Choice v kategorii bezpečnosti a v roce 1997 se umístil jako nejlepší v testu časopisu InfoWorld.

Zkušební kopie všech produktů společnosti Trend Micro's je možné si stáhnout z její oceněné internetové stránky http://www.antivirus.com . Návštěvníci na webu si mohou také otestovat výrobky přímo online prostřednictvím virtuální laboratoře společnosti Trend Micro. .

ots Original Text Service: Trend Micro

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Donna Rennemo, Trend Micro Inc. +47-22-86-24-40, nebo donna_rennemo@trendmicro.com

Webová stránka: http://www.trendmicro.com