Heinz koupil divizi mrazených potravin od United Biscuits

Společnost H. J. Heinz Company (NYSE: HNZ) v pátek oznámila, že dosáhla dohody o koupi divize mrazených a chlazených potravin - UB Frozen and Chilled Foods - od společnosti United Biscuits (Holdings) plc v Británi. Tato transakce v hodnotě přibližně 316 miliónů USD, ještě podléhá schválení ze strany orgánů Evropské unie.

UB Frozen and Chilled Foods, s tržbami 360 miliónů USD v roce 1998, je jedna z předních společností v Británii a Irsku, která vyrábí mražené zákusky a vegetariánské/bezmasé výrobky, mražené pizzy a mražené obohacené výrobky z brambor a také čerstvé sendviče.

Je také vlastníkem četných dobře známých značek, nebo má na ně licence. K nim patří značka Go Ahead!, zákusky McVitie's American Dream a Jane Asher, vegetariánské/bezmasé výrobky Linda McCartney, pizzy San Marco a mražené bramborové produkty pod obchodními názvy Houla Hoops a Harry Ramsden.

"Tato akvizice významně přispěje k našemu rychle rostoucímu podnikání v oblasti mrazených a chlazených potravin v Británii, kde sektor mrazených potravin s přidanou hodnotou roste každoročně o 5-10 procent. V Británii je Heinz jedním z předních prodejců mrazených potravin a občerstvení s tržbami přes miliardu USD a nabízí tam značky jako například Ore-Ida, Bagel Bites, Smart Ones, Boston Market a The Budget Gourmet," poznamenal William R. Johnson, prezident a výkonný ředitel společnosti Heinz. Dodal: "Heinz vrací mraženým potravinám vynikající chuť. To spolu s inovacemi a novými recepty činí z oblasti předem připravených potravin jeden z nejžhavějších trendů v potravinářském průmyslu."

Malcolm Ritchie, výkonný viceprezident společnosti Heinz a prezident společnosti Heinz Europe, uvedl: "Heinz je už jedním z předních zpracovatelů zdravých mražených potravin se značkou Weight Watchers v Británii, Irsku a Portugalsku a značkou Weight Watchers ve Francii, Belgii a Skandinávii. Kromě toho vyrábíme a prodáváme pod značkou Heinz velmi úspěšný sortiment mrazených připravených fazolových jídel Heinz Bean Cuisine a unikátní sortiment fazolových pizz Heinz Baked Bean Pizza. Akvizice divize mrazených a chlazených potravin od společnosti United Biscuits, včetně čerstvých sendvičů, dále zlepší naši pozici."

Dodal: "Heinz Europe má vynikající příležitost vytvořit ziskový na růst orientovaný podnik v oblasti mrazených a chlazených potravin po celé Evropě a lepší základnu, na níž můžeme využít našich zkušeností z oblasti mrazených potravin v Severní Americe."

UB Frozen and Chilled Foods má výrobní závody ve městech Grimsby, Luton, Fakenham, Okehampton, Westwick a Leamington v Británii a ve španělském městě Guadalajara. Zaměstnává zhruba 3000 osob.

United Biscuits se bude po uzavření transakce zaměřovat na své podnikání v oblasti trvanlivého pečiva a zákusků. "UB Frozen and Chilled Foods má portfolio vysoce kvalitních a úspěšných produktů. Jsme potěšeni, že Heinz bude pokračovat v rozvoji těchto oborů. UB se nyní bude zaměřovat na rozvoj našeho mezinárodního podnikání v oblasti trvanlivého pečiva a zákusků," vysvětluje výkonný ředitel koncernu UB Leslie Van de Walle.

Očekává se, že pokud bude transakce schválena úřady EU podle legislativy unie o fúzích, bude dokončena na počátku prosince. .

O SPOLEČNOSTI HEINZ: Společnost H. J. Heinz Company s tržbami více než devíti miliardami USD je jeden ze světových čelních zpracovatelů potravin a dodavatelů v oblasti výživy. Jejích 50 poboček působí v asi 200 zemích a nabízejí více než 5700 druhů zboží. K slavným značkám společnosti patří Heinz, StarKist, Ore- Ida, 9-Lives, Weight Watchers, Wattie's, Plasmon, Farley's, Smart Ones, The Budget Gourmet, Rosetto, Bagel Bites, John West, Petit Navire, Skippy, Kibbles 'n Bits, Pounce, Wagwells, Nature's Recipe, Orlando, Olivine a Pudliszki. Informace o společnosti Heinz jsou k dispozici na internetové stránce http://www.heinz.com.

ots Original Text Service: H. J. Heinz Company

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: MÉDIA: Ted Smyth, SVP-Corp. & Govt. Affairs, (USA) 412-456-5780 Debbie Foster, Director-Corp. Comm., (USA) 412-456- 5778; nebo Jack Kennedy, GM-Strategic Comm., (USA) 412-456-5923; INVESTOŘI: Jack Runkel, VP-Investor Relations, (USA) 412-456- 6034; V EVROPĚ: Nigel Dickie nebo David Wells, Heinz Public Affairs, 44-181-848- 2779/2778; všichni z Heinz Company

News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/575757.html nebo fax 800-758-5804, linka 575757